De Dixte

Chivv de DiXte met 'Stiekem Schaatsen'

foto: Instagram: un4gettablemusicfoto: Instagram: un4gettablemusic
  1. Newschevron right
  2. Chivv de DiXte met 'Stiekem Schaatsen'

Chivv maakte vorige maand op de Instagrampagina van zijn eigen label Un4gettablemusic bekend dat hij een nieuwe tune zou droppen. Fans moesten lang wachten, maar vannacht was het zo ver: de artiest dropte om 23:59 zijn gloednieuwe track Stiekem Schaatsen. De catchy tune is de nieuwe DiXte en ga je de aankomende week extra vaak horen bij FunX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet YouTube, maar TikTok

Nummers van artiesten gaan vaak viral op TikTok, omdat ze gebruikt worden in video's en dat zie je terug in de hitlijsten. Het platform is daarom voor artiesten een perfecte plek om hun muziek te promoten. Chivv heeft daarom besloten om in tegenstelling tot zijn collega’s zijn video niet op YouTube, maar op TikTok te uploaden. Hij is daarmee de eerste Nederlandse rapper die een clip dropt op het platform.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Anders bewegen"

De Come Online-rapper vertelt in een video op zijn Instagram waarom hij ervoor heeft gekozen om het dit keer anders aan te pakken. "Ik hoor tegenwoordig heel veel tracks die op elkaar lijken en videoclips die op dezelfde manier worden geüpload." Chivv heeft daarom besloten om als independent artiest op een andere manier "te bewegen". "Ik heb samen met mijn team gekeken hoe we dit het beste kunnen doen. Toevallig zagen wij op TikTok een advertentie voorbijkomen, waarin wordt verteld dat TikTok het je toestaat om langere clips te uploaden. Ik en mijn team hebben daarom besloten om de videoclip voor Stiekem Schaatsen op TikTok te zetten. Remember where you saw that shi*t first!"

Ster advertentie
Ster advertentie