De Dixte

Becky G en Omega de DiXte met 'Arranca'

foto: Youtube Becky G
  1. Newschevron right
  2. Becky G en Omega de DiXte met 'Arranca'

De Mexicaans-Amerikaanse zangeres Becky G dropte een week geleden samen met Omega de nieuwe tune Arranca. Door de Spaanse zang en de latin deuntjes is het de ultieme track om jou helemaal voor te bereiden op de zomer en alvast lekker in the mood te komen. Je gaat deze heerlijke zomerhit veel horen deze week op FunX, want Arranca is de nieuwe DiXte.

Clip

Voor de videoclip van Arranca reisde Becky G naar de Dominicaanse Republiek. De Mexicaans-Amerikaanse zangeres vertelt in een interview met Remezcla dat ze zich enorm welkom voelde in de Caribische gemeenschap. Hoewel de clip van Arranca vooral een vrolijke vibe heeft, probeert Becky met het project ook een duidelijk signaal af te geven. Zo bestaat het volledige productieteam uit dames en zijn er in de clip veel vrouwen te zien. De zangeres zet haar bereik dus onder meer in om een platform te bieden aan vrouwen binnen de creatieve sector.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Becky G kondigde in het interview verder aan dat ze bezig is met een nieuw album geïnspireerd door lokale Mexicaanse muziek. Mede doordat haar opa, die een groot liefhebber was van het muziekgenre, onlangs overleden is, wil de zangeres het project graag afmaken. Op het album werkt ze samen met Edgar Barrera, die ook bekend is van zijn hit Bebé Dame. Volgens Becky G staat het album heel dichtbij haarzelf. "Het is voor de volle 200 procent waar ik voor sta. De nummers bestaan voor de helft uit Mexicaanse sounds en voor de andere helft uit hele nieuwe sounds."

Latin American Music Awards

Dat de zomerse tunes van Becky G goed in de smaak vallen, werd afgelopen week nog maar eens duidelijk toen de nominaties voor de Latin American Music Awards 2023 bekendgemaakt werden. Ze maakt onder meer kans op de titel Album van het Jaar met haar album Esquemas. Daarnaast is ze nog genomineerd voor de award beste Artiest van het Jaar. In de categorie Lied van het Jaar is Becky G genomineerd voor haar samenwerking met Karol G met het nummer Mamiii. Op 20 april zullen de awards uitgereikt worden aan degene met de meeste stemmen.

Ster advertentie
Ster advertentie