FunX Den Haag

Mitch (42) overleden bij arrestatie in Den Haag

  1. Newschevron right
  2. Mitch (42) overleden bij arrestatie in Den Haag

Mitch Henriquez overleed afgelopen weekend in een politiebusje, nadat hij tijdens festival Night at the Park in Den Haag werd aangehouden. Op Facebook schrijven meerdere mensen dat de politie de 42-jarige Arubaan met buitensporig geweld heeft gearresteerd.

Het is niet precies duidelijk wanneer Mitch Henriquez onwel werd. Eerder nog stelde het Openbaar Ministerie dat het gebeurde in het politiebusje maar die verklaring trekt het OM nu in. Sommige ooggetuigen en filmpjes die verschenen zijn op YouTube laten zien dat de man al onwel en buiten bewustzijn was voordat hij het busje in werd gesleurd.

De zus van Mitch Henriquez, Lila, zegt in een interview dat haar broer er slecht aan toe was: "Zijn hoofd was helemaal opgezwollen, de meeste klappen heeft hij op zijn hoofd gehad. Hoe kan het dat iemand in de boeien geslagen wordt, in de auto wordt gegooid en vervolgens bont en blauw en zonder te ademen aankomt?" vraagt zij zich af.

Sommige kranten melden dat Mitch geroepen zou hebben dat hij een pistool heeft, waarop de politie hem arresteerde terwijl ooggetuigen op Facebook schrijven dat ze niets over een pistool hebben horen roepen.

Aruba eist uitvoerig onderzoek
Inmiddels heeft Aruba in een brief aan de Minister President laten weten dat zij een uitvoerig onderzoek eisen naar de oorzaak van de fatale arrestatie.

Facebookpagina

Op social media hebben al heel veel mensen zich boos uitgelaten over deze tragische gebeurtenis omdat dit niet de eerste keer is dat de politie van Den Haag buiten proportioneel gewelddadig is geweest. Ondertussen is er ook een Facebookpagina aangemaakt om meer aandacht te vragen.

Ster advertentie
Ster advertentie