FunX Den Haag

Eljero Elia gaat gezinnen in Haagse achterstandswijken helpen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eljero Elia gaat gezinnen in Haagse achterstandswijken helpen

Eljero Elia voetbalt tegenwoordig voor de koploper van Turkije, maar hij is zijn thuisstad nooit vergeten. Hij wil mensen in Den Haag die het niet zo breed hebben of een taalachterstand hebben, gaan helpen.

Buurthuis

Buurthuizen staan centraal in het plan van Eljero Elia. De speler van Istanbul Basaksehir vertelde Omroep West tijdens het trainingskamp in Turkije dat hij voor een stabiele thuissituatie voor de kinderen uit de buurt wil zorgen en zo de criminaliteit wil verminderen. "Ik heb zelf veel aan het buurthuis in Molenwijk gehad. Ik werd er goed opgevangen en wil dat ook overbrengen aan de kinderen daar. Leuke activiteiten organiseren en dat ze zo een mooie jeugd krijgen."

Positief signaal

Elia wil de kinderen een positief signaal afgeven, maar zich ook richten op de ouders. Met name die met een taalachterstand. Op die manier hoopt hij dat alle neuzen de goede kant op staan, zodat de jongeren het uiterste uit hun leven halen. Zo hoopt Elia in de toekomst een steentje bij te dragen aan zijn stad: "Je ziet veel gekkigheid in Nederland. Kinderen die van een flatgebouw worden gegooid en mensen die worden doodgeschoten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote plannen

Eljero Elia zet het project samen met de gemeente Den Haag op: "Ik ben nu bezig met mijn management en jongens uit Den Haag en alles aan het uitzetten. Ik heb grote plannen. En als ik een plan heb en ik wil het graag. Dan komt het ook uit." En dat Elia zijn afspraken nakomt, hebben we allemaal gemerkt toen hij Feyenoord kampioen maakte. Hij heeft die ambitie vanaf het begin van het kampioensseizoen van de Rotterdamse club uitgesproken en daar uiteindelijk gelijk in gekregen.

Elia bij FunX

FunX-reporter Laila sprak Eljero Elia vorig jaar al over zijn ambities in het zakenleven en de voetbalwereld. Dat deed ze op het pleintje waar hij opgroeide in de Haagse Molenwijk. De plek waar alles voor Elia begon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie