FunX Den Haag

Het succes van F1rstman: een trip down memorylane

  1. Newschevron right
  2. Het succes van F1rstman: een trip down memorylane

Wat heeft F1rstman allemaal gedaan om zo succesvol te worden? Reporter Eelco maakte een Trip Down Memory Lane met F1rstman. Ze gingen langs bij zijn oude buurt en de kamer waar hij ooit al zijn muzikale talenten ontwikkelde.

den haag

F1rstman woont nu sinds een jaar in zijn eigen paleisje, maar daar zijn volgens hem "17 bikkelharde jaren" aan voorafgegaan. Hij verhuisde toen hij drie was met zijn ouders van Pakistan naar Den Haag.

talent

Als kind was F1rstman van alle markten thuis. Hij begon op zijn zesde met theateractiviteiten en percussie. Toen hij in de brugklas zat keepte hij bij Sparta, speelde hij in de musical The Lion King en wilde hij tegelijkertijd ook nog eens muziek maken en beatboxen. Je zou kunnen zeggen dat het een luxepositie was voor de talentvolle, jonge F1rstman, maar het betekende ook dat hij op jonge leeftijd al een belangrijk besluit moest maken.

"Ik moest kiezen waar ik mijn focus op ging zetten. Maar ik wist al snel wat ik moest kiezen."

School

Op 10 meter afstand van zijn ouderlijk huis, zit de school waar F1rstman op zat. Op school lette hij goed op, maar thuis leren ging hem niet zo goed af. "Ik was op school een nerd, want ik wist dat als ik me dan zou focussen, ik later lekker zou kunnen genieten." Maar hoewel hij goed oplette, was hij op de middelbare school niet bij elke les aanwezig. Hij ging dan zelf langs andere scholen om workshops te geven.

Video

Ben je ook benieuwd hoe de kamer eruit ziet waar F1rstman nachtenlang muziek maakte? Reporter Eelco maakte ook een mobile report van de Trip Down Memorylane.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie