FunX Den Haag

Hoe ziet een dag in het leven van een bodybuilder eruit?

  1. Newschevron right
  2. Hoe ziet een dag in het leven van een bodybuilder eruit?

Iedereen kan een beetje aanpoten in de sportschool. Maar voor bodybuilding is een heel andere mindstate nodig. Het is een lifestyle, geen uurtje van je dag. Reporter Eelco liep een aantal dagen mee met Yalda en Koen die trainen voor een grote bodybuilderwedstrijd aankomende maand.

80/20

Hoewel de meeste mensen denken dat bodybuilders vooral extreem veel sporten, is voeding veel belangrijker. Alles wat je eet bepaalt voor 80% hoe je eruitziet, sporten draagt slechts voor 20% bij aan je uiterlijk. Maar wat eet een bodybuilder eigenlijk?

Natuurlijke voeding

Eelco ging met bodybuildster Yalda naar de supermarkt. Wat er vooral op haar lijstje staat? Veel groenten en eiwitten, maar vooral gefabriceerd voedsel is een no go. Bepaalde schappen skipt Yalda hoe dan ook. Het kost wat wilskracht, maar uiteindelijk lopen ze samen met een karretje vol met broccoli, appels, grapefruit, citroen en vis de winkel uit.

acht eieren

Koen eet acht eieren op een dag om aan zijn eiwitten te komen. Eelco dook samen met Koen de keuken in.

Trainingsroutine

Met alleen gezond eten ben je er natuurlijk nog niet. Yalda en Koen trainen allebei bij Kneets Gym in Den Haag. Eelco zocht uit hoe hun personal trainer Earl in zijn werk gaat.

''Je moet je elke spiergroep 1x in de week trainen. Om spiermassa te creëren moet je niet altijd zwaar trainen, maar moet je ze herhalen op een lichter niveau.''

Bekijk hieronder de trainingsroutine van Yalda en Koen voor de rug, triceps en borst.

Mind, Muscle and Motivation

Eelco besloot een dag mee te trainen met de bodybuilders. Wat is volgens Yalda en Koen de perfecte techniek om vol te houden?

''Als je denkt dat je niet meer kan, moet je er nog twee doen.''

Volg FunX Den Haag om Yalda en Koen te volgen in de aanloop naar de wedstrijd.

Update: Na maanden lang trainen was het dan zover! Eelco ging mee naar de contest waar het allemaal omdraaide. Benieuwd hoe het Koen en Yalda verging? Beluister nu Eelco's report:

Ster advertentie
Ster advertentie