FunX Den Haag

Lucia vond haar biologische moeder uit Colombia via Facebook

foto: Foto: Lucia
  1. Newschevron right
  2. Lucia vond haar biologische moeder uit Colombia via Facebook

Nieuwsgierige geadopteerden schakelen vaak instanties, bureaus of Spoorloos in als ze hun biologische ouders willen vinden, maar Lucia ging zelf op zoek. Ze vertelde FunX-dj Felicity in Jouw Stad Den Haag dat ze geadopteerd was uit Colombia en een kopie had van het paspoort van haar biologische moeder. Met die gegevens vond Lucia een vrouw op Facebook die ook nog eens onwijs op haar leek.

Ontkenningsfase

Lucia vertelde dat ze een berichtje stuurde naar de vrouw, waarin ze vertelde dat ze haar dochter was. De Colombiaanse vrouw ontkende in eerste instantie dat ze haar biologische moeder was, maar dat was van korte duur. Een dag later ontving Lucia enthousiaste berichten van mensen die zeiden dat ze haar oom, tante en neef waren.

Geen DNA-test

Lucia is inmiddels naar Colombia geweest, maar heeft nooit een DNA-test laten doen. "Mijn biologische moeder had een foto van mij van toen ik twee jaar oud was. Mijn adoptieouders stuurden altijd foto's naar het kindertehuis. Die foto's kon alleen mijn biologische moeder opvragen als ze dat wilde en daarom hoefde ik geen DNA-test meer te laten doen."

"Colombia = mijn plek"

De reis naar Colombia was voor Lucia een eyeopener. Ze vertelde bij FunX dat het voelde alsof ze op haar plek was: "Ik had altijd het idee dat ik niet op mijn plek was. Niemand in de familie leek op mij en in de buurt ook niet. Ik wist nooit waarom. Toen ik in Colombia was en mijn familie ontmoette, ontdekte ik bijvoorbeeld dat heel mijn familie muziek speelde. Ik ben helemaal gek op muziek. Maar ook de manier van humor, lachen en kijken kwam heel erg overeen. Alsof je jezelf in de spiegel ziet."

Pop-up Museum of Adoption

Als je nog meer verhalen van geadopteerde mensen wilt checken, dan kan dat tot 10 juni het Pop-up Museum of Adoption in Den Haag. De voorstelling is er tijdelijk vanwege het 25-jarig jubileum van het Haagse Adoptieverdrag. In dit verdrag staan adoptieregels die in 1993 door tientallen landen onderling zijn afgesproken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie