FunX Den Haag

Jongeren uit de Schilderswijk rappen over problematiek in hun buurt

foto: youtube/Mekki Fully Entertainment
  1. Newschevron right
  2. Jongeren uit de Schilderswijk rappen over problematiek in hun buurt

Lachgas, seksisme en criminaliteit zijn dingen die volgens jongeren uit de Schilderswijk minder goed gaat in hun wijk. Jongerenwerker Mekki Abdel is daarom samen met de gemeente Den Haag, de politie, clubhuis De Mussen en Stichting AIGHT een project gestart om de hele wijk bewust te maken van deze zorgen. Niet door de zoveelste saaie voorlichting, maar juist door jongeren aan het werk te zetten door een track en videoclip met ze op te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schilderswijk - Bewust

Het eindresultaat van deze mooie samenwerking is de track Wees Bewust van de groep Schilderswijk die vorige week al bij Youssef in Jouw Stad Den Haag te horen was. De jongerenwerker vertelde FunX hoe het proces in gang is gezet en hoe hij de rappers uitgekozen heeft. Compact (aka Frenkie Hussle), Mardo4k, Julitto100 en Donnie Darryl zijn de boys die uiteindelijk de track gehaald hebben en nu op YouTube anderen met hun mooie boodschap proberen te inspireren.

Shine

"Heel veel boys in de wijk zingen en rappen in de wijk, maar krijgen die shine niet snel", zegt Mekki. "Daarom wilde ik wat moois doen in plaats van rappen over de club en echt een boodschap brengen. Ik heb een paar boys geselecteerd die weten hoe ze een boodschap moeten brengen en het resultaat is WOW!"

Ster advertentie
Ster advertentie