FunX Den Haag

Sophie helpt studenten met studiekeuze tijdens de coronacrisis

  1. Newschevron right
  2. Sophie helpt studenten met studiekeuze tijdens de coronacrisis

Een studie kiezen kan best lastig zijn en vooral tijdens de coronacrisis wordt het niet makkelijker voor je. Meelopen op een opleiding of een open dag bezoeken, kan op dit moment niet. Gelukkig zijn er wel studenten zoals Sophie Heesen die klaarstaan om te helpen bij je studiekeuze.

Informeren

Sophie is eerstejaars student Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool en helpt studenten via Skype bij het maken van hun studiekeuze. Ze informeert nieuwkomers over haar eigen opleiding door bijvoorbeeld te vertellen over de vakken die ze gaan krijgen. Ook spreekt ze over de faciliteiten van de school en probeert ze vooral een goed objectief beeld geven. Dat doet Sophie allemaal door zo min mogelijk te praten: "Ik ga niet veel praten, maar wil vooral jongeren het woord geven zodat ze een goed beeld krijgen van wat ze belangrijk vinden aan de opleiding."

Hulp nodig?

Ben jij ook aan het twijfelen over je studiekeuze? Dan kan je je aanmelden voor de Facebookgroep Studie-info-studenten. Misschien kunnen Sophie of andere studenten jou dan helpen met je keuze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie