FunX

Merve (23) studeert in Turkije: "Ik denk dat hier ook een lockdown komt"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Merve (23) studeert in Turkije: "Ik denk dat hier ook een lockdown komt"

In deze heavy tijden wil je het liefst zo dicht mogelijk bij je vrienden en familie zijn, maar de 23-jarige Merve kiest er toch voor om in Turkije te blijven, waar ze nu is voor haar studie. In Start met Fernando vertelde ze hoe de situatie rondom het coronavirus is in Turkije.

Merve (23) besluit in Turkije te blijven voor studie ondanks coronacrisis

Lichte paniek

Merve woont en studeert al drie maanden als uitwisselingsstudent in Istanboel. Ze beschrijft de situatie rondom het coronavirus in Turkije als gemixt: "Iedereen is toch wel een beetje in paniek, maar ik merk ook wel dat mensen gewoon doorgaan met hun leven."

Lockdown

Verschillende landen, zoals Italië, Spanje en Frankrijk besloten eerder al over te gaan naar een zogenaamde lockdown. Dat is nog niet helemaal het geval in Turkije, maar Merve denkt dat het uiteindelijk wel gaat gebeuren.

"De cafés zijn in principe al dicht. Er zijn er nog maar een paar die ervoor kiezen om open te blijven. Ook winkelcentra zijn leeg, er zijn bijna geen klanten. Ik denk wel dat we richting een lockdown gaan."

Maatregelen

Nederland is nog niet in lockdown, maar ook hier werden al verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Merve vertelt dat dat ook het geval is in Turkije. "Bij elke kassa van de supermarkten staat er een desinfecterende gel, bankautomaten worden extra goed schoongemaakt. Ook hebben ze een week geleden besloten alle scholen te sluiten, dat gebeurde al toen de eerste besmetting in Turkije bekend werd. Ik heb nu dus geen school en zit lekker drie weken thuis."

Snel terug naar Nederland?

Merve heeft nog geen idee wat er gaat gebeuren na deze drie weken, maar ze denkt er nog niet aan om snel terug te keren naar haar familie en vriend in Nederland. "Ik heb er goed over nagedacht en ik vind het in Nederland toch wel wat risicovoller dan hier in Turkije. De sfeer vind ik hier ook wat kalmer."

Ster advertentie
Ster advertentie