FunX

Jongeren starten challenge tegen eenzaamheid ouderen door coronavirus

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Jongeren starten challenge tegen eenzaamheid ouderen door coronavirus

Het normale leven staat voor veel mensen even op zijn kop. Vanwege het coronavirus zien ouderen nu veel minder mensen en hebben ze minder sociale contacten dan normaal. Daarom bedacht jongerenbeweging Young Impact de #OpaApp Challenge om ouderen, via de telefoon, wat gezelschap te houden.

De challenge

Het idee is om samen met je matties een groepsapp te maken waarin je elkaar het nummer stuurt van je opa of oma die alleen thuis zit. De ouderen onder ons vallen onder de risicogroep van het coronavirus en kunnen een gezellig praatje via de telefoon op dit moment heel goed gebruiken.

Echt blij

De 21-jarige Stella doet sinds gisteren mee aan de challenge en vertelde er meer over in Start met Fernando. "Ik ben nog aan het inkomen, maar ik heb gisteren drie opa's en oma's gebeld en het was eigenlijk heel leuk. Ik vond het eerst wel een beetje spannend, want ik dacht van: heb ik wel iets om over te praten? Maar ik begin gewoon een beetje te vertellen over deze challenge en dan komt het gesprek eigenlijk heel makkelijk op gang. [...] Het kost zo weinig moeite. Je belt letterlijk even iemand op en je maakt mensen er echt blij mee."

Maak die groepsapp!

Dit is toch geweldig? Waar wacht je nog op? Ga die groepsapp maken met je vrienden! En als je niet weet hoe je het gesprek moet beginnen met een van de opa's en oma's, dan heeft Young Impact gelukkig wat tips waarmee je het gesprek kunt opstarten:

  • Wat is de mooiste reis die hij/zij ooit gemaakt heeft?
  • Wat zijn de dingen die hij/zij momenteel doet op een dag?
  • Vertel over je schoolprestaties of passies
  • Vraag om een mooie anekdote van vroeger
  • Vraag of hij/zij iets nodig heeft (boodschappen, verzorging, enzovoorts)

Alle ontwikkelen rondom deze challenge in de gaten houden? Meld je dan hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie