Naar homepage
FunX

Facebookgroep biedt hulp aan Haagse mensen in risicogroep coronavirus

  1. Newschevron right
  2. Facebookgroep biedt hulp aan Haagse mensen in risicogroep coronavirus

Door het coronavirus durven veel mensen niet naar buiten vanwege angst voor besmetting. Vooral oudere mensen of mensen met een zwakkere gezondheid behoren tot de risicogroep. De Facebookgroep The Hague Help Corona Virus isolation verspreidt good vibes door mensen in Den Haag te helpen met dingen zoals boodschappen doen, post bezorgen of gewoon de hond uitlaten. Medeoprichter Jelle vertelde er meer over in Start met Fernando.

Facebookgroep biedt hulp aan Haagse mensen in risicogroep coronavirus

Duizend behulpzame leden

Jelle startte samen met zijn vrouw en een aantal andere personen de Facebookgroep die in korte tijd inmiddels al meer dan duizend behulpzame leden telt. Mensen helpen elkaar met allerlei verschillende dingen, denk aan boodschappen doen, post bezorgen, de hond uitlaten of gewoon een praatje maken om je hart te luchten.

Oproep

Jelle legt uit dat je een oproepje kunt plaatsen als je ergens hulp bij nodig hebt. "Als je bijvoorbeeld boodschappen nodig hebt, kan je een oproepje plaatsen. Het liefst met de straatnaam erbij. Dan zijn er eigenlijk duizend leden die je graag willen helpen en koppelen wij het lid dat het dichtst bij je in de buurt is." Ook Jelle helpt graag mee en doet dat met veel plezier.

"Het is heel leuk om te doen."

Maatregelen

Mark Rutte gaf gisteren in zijn historische toespraak aan dat we goed op elkaar moeten letten. Ook daar wordt volgens Jelle op gelet door de helpende leden van de Facebookgroep. "We willen het graag in de praktijk brengen. Zo hebben we bijvoorbeeld zo'n anderhalve meter afstand opgenomen in onze aanpak. Als wij dus boodschappen gaan doen, leggen we de producten op afstand voor de deur en kunnen ze het geld even overmaken. Uiteraard geven we de bon mee zodat ze alles kunnen checken. Het is mooi om de mensen die bijvoorbeeld ouder zijn of een zwakkere gezondheid hebben daarmee te helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie