Up 2 Date

Zangeres Anouk vast in Marokko, onder andere Ali B schiet te hulp

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Zangeres Anouk vast in Marokko, onder andere Ali B schiet te hulp

De Haagse zangeres Anouk zit in Marokko en kan niet meer naar huis. Het land besloot op 14 maart om alle vluchten naar een aantal Europese landen, waaronder Nederland, te schrappen. Op Instagram vertelt ze meer over de situatie.

Helemaal alleen

Anouk zat vast in een resort in Marrakech. Hoewel ze niet snel in paniek is, vond ze het nu wel eng om alleen te zijn. Alle andere gasten die in het resort verbleven, waren allemaal al weg. “Ik zweer het, ik ben gewoon de enige die over is, in dit hele resort, wat best een beetje creepy is eigenlijk”, zo vertelt Anouk in een video op Instagram waarin ze door het leegstaande mega-resort in Marrakech loopt.

Zware astma

Anouk had eerder deze week een van de extra vluchten terug naar Nederland kunnen pakken, maar dat deed ze niet. Ze gaf ouderen en andere gezinnen voorrang.

Het was niet compleet risicoloos voor Anouk om in Marokko te blijven. De zangeres heeft namelijk zware astma en haar puffers waren bijna op. “Zoveel had ik niet mee. Ik zou hier maar vier dagen zitten om te schrijven. Als ik dat niet meer heb, dan heb ik een probleem”, vertelt ze in haar eerste Instagramvideo omtrent het vastzitten in Marokko. Gelukkig schoot Ali B haar te hulp en regelde hij vanuit Nederland een aantal puffers voor haar. “Zo schattig, daar ben ik zo blij om.”

Nieuw hotel

Vandaag plaatste Anouk een nieuwe video, om haar volgers op de hoogte te houden over haar situatie en om mensen te bedanken die haar geholpen hebben. Zo bedankt ze naast Ali B ook Leontine Borsato. Zij heeft Anouk in contact gebracht met een hoteleigenaar in Marrakech. Hij haalde Anouk een halfuur later op en bracht haar naar zijn hotel. Ze mag daar zo lang blijven als nodig is. “Ik was helemaal overwhelmed en was er gewoon sprakeloos van”, zegt Anouk in de video.

Wanneer Anouk en de andere Nederlanders die vastzitten in Marokko terug mogen komen, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie