FunX Den Haag

Cihan (16) over viral gesprek Pegida-voorman: "Boos worden heeft geen zin"

  1. Newschevron right
  2. Cihan (16) over viral gesprek Pegida-voorman: "Boos worden heeft geen zin"

“Ik ben jou helemaal niks verplicht jongen, ik ben de autochtone Nederlanders wat verplicht maar jou niet”, waren de woorden van de ongeïnteresseerde Pegida-voorman Edwin Wagensveld tegen de 16-jarige Cihan. De jongen uit Eindhoven probeerde tevergeefs in gesprek te gaan met de man, maar dat werd geen succes, zo is te zien op de beelden die gisteren viral gingen. Aan FunX vertelt Cihan waarom hij zo graag met de man wilde praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet negeren

Cihan vertelt in Jouw Stad Den Haag dat hij de Pegida-voorman, die hij wel vaker tegenkomt in Eindhoven, niet langer kon negeren. Hij wilde op een vriendelijke en respectvolle manier de discussie aangaan om erachter te komen of zijn intenties alleen maar kwaadaardig zijn. Daarnaast wilde hij samen met de man op zoek gaan naar een oplossing: “Ik wilde gewoon vragen hoe het komt dat hij zo doet.”

Op de vraag waarom hij zo rustig bleef - ook toen hij door Wagensveld een 'geitenneuker' genoemd werd, antwoordde Cihan: “Boos worden heeft geen zin, ik ben niet iemand die zich snel laat opfokken.”

Ster advertentie
Ster advertentie