Up 2 Date

Cihan (16) voert confronterend gesprek met Pegida-voorman

foto: YouTube: Omroep Brabant
  1. Newschevron right
  2. Cihan (16) voert confronterend gesprek met Pegida-voorman

Maak kennis met de 16-jarige Cihan. Deze Nederlander met een Marokkaans-Turkse achtergrond deed het afgelopen weekend een poging om op een vriendelijke manier met Pegida-voorman Edwin Wagensveld in gesprek te gaan. Het gebeurde vlak nadat bleek dat er maar weinig aanhangers waren komen opdagen voor weer een andere anti-islamitische Pegida-demonstratie in Eindhoven.

schelden en negeren

Uit het gesprek dat Cihan probeerde te voeren, bleek dat een respectvolle benadering richting de Pegida-voorman weinig zin heeft. De man, die vol afschuw kijkt naar alles was met de islam te maken heeft, schold Cihan uit en negeerde elke vorm van een fatsoenlijk gesprek. Zo blijkt uit een video van Omroep Brabant, die alles heeft vastgelegd.

"Ik heb totaal geen interesse in jou. Ga naar die geitenneuker profeet van je. Rot op."

gewoon even praten

Ondanks de pijnlijke woorden richting Cihan, probeerde hij nog steeds op een rustige manier met Edwin Wagensveld in gesprek te blijven. "Als ik zou willen, kan ik u nu helemaal in elkaar slaan. Maar dat doe ik niet en dat ga ik ook niet doen. Zo ben ik niet. Het enige wat ik wil, is gewoon even met u praten." Maar dat zorgde er niet voor dat de Pegida-voorman, al was het maar voor een paar seconden, bijdraaide. "Ik ben jou helemaal niks verplicht jongen. Ik ben de autochtone Nederlander wat verplicht, maar jou niet. Laten we daar heel duidelijk in zijn."

trotse nederlander

Cihan heeft in ieder geval zijn beste beentje voorgezet en duidelijk laten weten dat ook hij een trotse Nederlander is.

"Ik heb Marokkaanse roots, ik heb Turkse roots, maar ik ben in Nederland geboren en ik ben trots op het feit dat ik Nederlander ben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie