FunX Den Haag

Afschaffing slavernij genegeerd door Den Haag

  1. Newschevron right
  2. Afschaffing slavernij genegeerd door Den Haag
Je zou verwachten dat Den Haag als internationale stad van vrede en recht aandacht besteedt aan Keti Koti, maar op de website van de gemeente valt niets te lezen over deze belangrijke dag. Op de dag waarop men viert dat de slavernij 151 jaar geleden werd afgeschaft in Suriname en op de Nederlandse Antillen, organiseert de gemeente helemaal niets volgens wethouder Rabin Baldewsingh.

Geen Keti Koti in Den Haag

"De gemeente Den Haag organiseert geen activiteiten en evenementen rondom Keti Koti. Den Haag staat er wel bij stil, maar dan in Amsterdam. Daar vindt namelijk de nationale herdenking plaats," vertelde Baldewsingh in Sound of the City Den Haag. "Bij dit soort vieringen is het initiatief niet aan de stad. Er zijn wel organisaties die veel doen bij jubilea, zoals vorig jaar toen het 150 jaar geleden was, maar het is niet aan de gemeente Den Haag."Geen Keti Koti op website

Vorig jaar sprak Aashna met een woordvoerder van de gemeente die beloofde dat het dit jaar anders moest gaan, maar dit jaar staat er weer niets over Keti Koti vermeld op denhaag.nl. Op de website van de gemeente Den Haag staan 'Warme Truiendag' en het 'Milan Festival' echter wel in de schijnwerpers. Dat viel een FunX luisteraar ook op.

Ster advertentie
Ster advertentie