FunX Den Haag

Groot deel Den Haag plat door stroomstoring

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Groot deel Den Haag plat door stroomstoring

In Den Haag vindt momenteel een enorme stroomstoring plaats, waardoor een groot deel van de stad plat ligt. Maar liefst 37.000 mensen zijn naar schatting geraakt dat de storing.

Stroomstoring

Op beelden op Twitter is te zien hoe letterlijk alles stilstaat in de staat."Bizarre taferelen", tweet een gemeentemedewerker. Zo is onder andere het tramverkeer deels stil komen te liggen en kunnen veel horecaondernemers en winkels tijdelijk geen mensen ontvangen. Bij restaurants doen koelingen, kassa’s en biertaps het niet meer. "Als dit langer dan een uur duurt, komen we in de problemen met onze gekoelde voorraad", vertelt een medewerker aan ANP.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede kamer

In het Tweede Kamergebouw is momenteel een noodprotocol van kracht. Alleen "noodzakelijke doeleinden" kunnen gebruikmaken van de noodstroom. Sommige plekken moeten het zonder doen.

Trams

Op veel plekken in de stad kunnen geen trams rijden. Veel passagiers hebben daarom de trams verlaten, waaronder in Scheveningen. Op de boulevard is het uitgestorven, met lege kroegen en restaurants.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stedin

Volgens Stedin, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de stroomvoorziening in de stad, komt de stroomstoring door een probleem in het hoofdverdeelstation bij de energiecentrale op het De Constant Rebecqueplein.

Ster advertentie
Ster advertentie