Naar homepage
FunX Den Haag

De Haagse Gerson wacht nog steeds op opbrengsten van Wu-Tang Clan-album

foto: Gerson/Kiman
  1. Newschevron right
  2. De Haagse Gerson wacht nog steeds op opbrengsten van Wu-Tang Clan-album

De Haagse Gerson, ook wel bekend als Kiman, was in 2014 als projectadviseur en investeerder betrokken bij het exclusieve Wu-Tang Clan-album Once Upon A Time In Shaolin. Jaren later heeft hij echter nog steeds zijn deel van de opbrengsten niet ontvangen. In Jouw Stad vertelde hij Nordin er meer over.

Gerson vertelt over het miljoenenalbum van Wu-Tang Clan waar hij aan meewerkte

Één exemplaar

Het Wu-Tang Clan-album staat ook wel bekend als het Million Dollar Album. Van het album werd namelijk maar één exemplaar gemaakt, dat werd gekocht door de steenrijke farmaceut Martin Shkreli voor 1,5 miljoen dollar.

"Het idee was om een kunstobject te maken", vertelt Gerson aan Nordin. "Als statement tegen dataconsumptie, omdat mensen tegenwoordig niet echt meer een album 'beleven', maar van track tot track skippen. Die beleving wilden we terugbrengen."

Geen geld ontvangen

Dat zeldzame album werd dus geveild voor miljoenen dollars, maar van dat geld heeft Gerson jaren later nog steeds niks gezien. Terwijl destijds in een contract is afgesproken dat hij recht heeft op 50% van de opbrengsten. "Van wat we hebben afgesproken, heb ik nooit iets ontvangen."

Quote

Uiteindelijk zijn het verhaal, de kennis en de ervaring meer waard en dat gaan we gewoon gebruiken om iets nieuws neer te zetten.

The Man with The White Gloves

De Haagse ondernemer besloot daarom de situatie aan te kaarten in een track die hij maakte met de bekende Grammy-winnende Amerikaanse producer Focus. "Ik heb het een creatieve draai gegeven."

Die track heeft de titel The Man with The White Gloves. Zo staat Gerson namelijk bekend in de VS, omdat hij bij het overdragen van het album destijds het mysterieuze zilveren doosje met daarin de cd droeg, terwijl hij witte handschoenen droeg.

Nieuwe muziek

Inmiddels heeft Gerson onder zijn artiestennaam Kiman samen met Focus een nieuwe single uitgebracht: Anything for You. Of hij het Wu-Tang-geld ooit gaat zien, blijft nog een vraag, maar tot die tijd kijkt Gerson vooral vooruit en gebruikt hij zijn creativiteit en ondernemerschap voor nieuwe (muzikale) projecten. "We blijven doorgaan, we blijven slim en alert zijn en het komt op een of andere manier wel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie