FunX Den Haag

Eigenaar Haagse shishalounge is boos!

  1. Newschevron right
  2. Eigenaar Haagse shishalounge is boos!
De Haagse gemeenteraad buigt zich al langere tijd over shishalounges en inmiddels heeft burgemeester Van Aartsen ook een aantal zaken laten controleren. Dit kwam mede doordat gemeenteraadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) zich hiervoor hard maakt. Het raadslid vertelde bij FunX dat hij shishalounges wil aanpakken, omdat ze onder andere minderjarigen waterpijp laten roken en ook nog illegaal alcohol aan ze schenken. Als voorbeeld noemde Khoulani shishalounge La Haye. Dit was tegen het zere been van meneer Yildirim, de eigenaar van La Haye. Volgens hem zet het gemeenteraadslid zijn lounge in een kwaad daglicht, wegens privéredenen.

Brieven

Meneer Yildirim verstuurde drie brieven die bedoeld zijn voor de burgemeester en de gemeenteraad. Daarin vertelt de eigenaar van de shishalounge dat hij zich van geen kwaad bewust is. Tevens haalt hij uit naar Abdoe Khoulani, de fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid: "Ik heb onderzoek gedaan naar Abdoe Khoulani, omdat ik me afvroeg wat zijn probleem is met mijn café. Uit mijn eigen onderzoek is gebleken dat Abdoe Khoulani om privé redenen erg boos op ons is. Zijn nichten wonen namelijk in de buurt van La Haye en komen ook regelmatig over de vloer bij ons. (..) en bij de Marokkaanse gemeenschap is het een taboe als een Marokkaanse dame naar een shisha lounge gaat en al helemaal als ze een waterpijp rookt."

Waarschuwing

Cafe La Haye heeft volgens meneer Yildirim één waarschuwing gekregen voor alcoholnuttiging. Hij beschrijft in één van de brieven, dat hij daar schuldig aan is: "Een klant had een cola flesje van buiten meegenomen. En er bleek alcohol in te zitten. Dat klopt en is mijn fout. Ik zag hem niet met het 'alcoholflesje' naar binnengaan, omdat ik bezig was met andere klanten. Ik had het flesje van de klant moeten controleren en maatregelen nemen. Sindsdien hebben we harde maatregelen getroffen."

Schadelijk?

De eigenaar is zich van geen kwaad bewust en vergelijkt de Shisha Lounge in zijn brief met een film kijken in de bioscoop. Een soort dagje tussenuit of lol maken met vrienden. Ook begrijpt meneer Yildirim niet waarom de gemeenteraad zich wel richt op het roken van een waterpijp, maar niet op andere ongezonde dingen zoals het eten van een hamburger. "Rood vlees is slecht voor je bloedvaten en hardlopen kan je zelfs een hartaanval bezorgen. (..) Als waterpijp roken zo slecht is, is het roken van wiet dan wel goed? Hoeveel sigaretten worden met 1 blowtje verrekend? Er zijn dus veel dingen die slecht voor je zijn, waarom worden deze niet aangekaart?" Yildirim stuurt ook een link mee, waaruit blijkt dat het onderzoek waarin een waterpijp roken vergeleken wordt met 200 sigaretten, niet helemaal klopt.

Bekijk hier de drie brieven (PDF) van shishalounge-eigenaar A. Yildirim aan de Haagse burgemeester en de gemeenteraad.Ster advertentie
Ster advertentie