FunX Den Haag

Sander (22) is doodziek maar wil andere jongeren laten zien dat het leven niet ophoudt

  1. Newschevron right
  2. Sander (22) is doodziek maar wil andere jongeren laten zien dat het leven niet ophoudt

De Haagse Sander Gelauf (22) was vandaag te gast bij Jouw Stad Den Haag om te vertellen over zijn ziekte en op welke manier dat zijn leven beïnvloedt. Hij heeft namelijk lymfeklierkanker, die uitgezaaid is in zijn milt, lever en longen en omdat de normale behandelingen niet aansloegen, is hij nu een soort proefkonijn geworden met experimentele medicijnen uit de Verenigde Staten. Toch wil Sander nog zoveel mogelijk van het leven genieten. "Het meeste plezier haal ik nu uit mijn vlogs."

videodagboek

Ook tijdens zijn bezoek aan de FunX studio nam hij zijn camera mee waarmee hij zijn hele leven filmt. En dat betekent dat hij ook laat zien hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat en wanneer hij zich even wat minder goed voelt. Maar zijn vlogs zijn vooral iets positiefs. Sander: "Ik wil aan andere zieke kinderen en jongeren laten zien dat het leven niet ophoudt, ondanks dat het toch een hopeloze situatie is met een hopeloos uitzicht." En hij is absoluut niet bang voor de camera. Sterker nog: hij houdt ervan. Regelmatig zingt en danst hij zijn vlogs door. Check hieronder één ervan:

geen normaal leven

Toch zijn zijn dagen heel anders dan de meeste 22-jarigen. Voetballen en uitgaan, zoals iedereen van zijn leeftijd doet, kan hij niet want dat is te vermoeiend voor hem. En ook met meisjes houdt de nuchtere Hagenaar zich niet zo bezig. "Ik zou het wel willen maar ik denk dat weinig meisjes mij in deze toestand zouden willen."

mallorca

Gelukkig omringt Sander zich met lieve mensen. Zijn moeder bijvoorbeeld, die altijd en overal met hem mee gaat en hem goed verzorgt. Maar ook zijn tante en neef gunnen Sander alles. Zij wilden graag dat hij voor het eerst op vliegvakantie zou gaan en daarom zamelden ze geld in bij buurtgenoten. Iedereen had wel wat over voor Sander want al snel werd er 1500 euro ingezameld. Van dat geld gaat hij aan het einde van deze maand een weekje naar Mallorca. "Ik ga gewoon volop genieten."

geloof

Dat Sander over alles kan praten bewees hij wel want de openhartige Hagenaar praatte zelfs over de dood. "Ik ben er niet bang voor maar ik kan me er gewoon niks bij voorstellen. Niemand kan het je ook vertellen." Luister hier de rest van het interview terug:

Ster advertentie
Ster advertentie