DiXte 1000

Cho over nieuw album: "Ik denk dat de kwaliteit altijd voorop moet staan"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Cho over nieuw album: "Ik denk dat de kwaliteit altijd voorop moet staan"

Cho komt maar liefst zeven keer voor in de FunX DiXte 1000-lijst, wat betekent dat je hem nog vaak gaat horen deze week. Dinsdagavond bracht hij een bezoekje aan de DiXte 1000 Avondshow met Fernando. In de studio vertelde hij meer over zijn nieuwe album Chosen, zijn uitverkochte concert in Paradiso en zijn tweede samenwerking met Stefflon Don op de track Original.

Perfectionistisch

Fans hebben lang moeten wachten op zijn nieuwe plaat, maar dat komt voornamelijk omdat Cho naar eigen zeggen perfectionistisch is en een kwalitatief uitstekende plaat wil droppen. "Ik ben altijd een perfectionist geweest. Ik denk dat de kwaliteit altijd voorop moet staan en dat de rest later volgt." Dat hij perfectionistisch ingesteld is neemt niet weg dat hij tevreden is met het eindresultaat van zijn nieuwe plaat. "Ik was wel blij op een gegeven moment. Ik moest het album inleveren en op dat moment is het voor de fans om ervan te genieten. Het is altijd wel spannend om erachter te komen wat mensen ervan vinden."

Samenwerking met Stefflon Don

Op zijn nieuwe album is ook een gastbijdrage te vinden van Stefflon Don op de track Original. De twee werkten eerder al samen op de track Popalik. In de Avondshow liet Cho weten hoe deze samenwerking tot stand kwam. "Om een lang verhaal kort te maken: haar refrein komt uit een hele oude take van popalik. Ik wilde sowieso een Tyga-achtige track maken, dus ik vroeg haar of ze een verse op deze track wilde droppen en de rest is een vibe man."

Quote

Ik weet wat ik waard ben, maar als fans een kaartje voor je concert kopen dan is dat echt de real deal.

Cho

Concert binnen zes minuten uitverkocht

Naast zijn nieuwe album kwam ook zijn concert in Paradiso ter sprake. Binnen zes minuten was het concert volledig uitverkocht. Zelf kan hij het nog steeds niet geloven. "Het is gek en ik kan het zelf echt niet geloven, maar het is wat het is. Het is een extra bevestiging. Ik weet wat m'n potentieel is. Ik weet wat ik waard ben, maar als fans een kaartje voor je concert kopen dan is dat echt de real deal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van 29 mei t/m 4 juni is het weer tijd voor de lijst der lijsten: de DiXte 1000. Ben je benieuwd naar de lijst? De volledige chart kun je hier bekijken. Zoals je ziet, ontbreken er nog vijf tracks... Maandag worden de vijf populairste tracks bekendgemaakt en vanaf dat moment kan er weer gestemd worden! Wie weet eindigt jouw favoriete track wel op nummer één.

Alles over de DiXte 1000

Ster advertentie
Ster advertentie