Entertainment

Stormzy wil niet samenwerken met Jay-Z

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Stormzy wil niet samenwerken met Jay-Z

Op Take Me Back To London, een track van Ed Sheeran in samenwerking met Stormzy, had eigenlijk nóg een grote artiest kunnen staan. Ed Sheeran stelde namelijk voor om een van de grootste artiesten in hiphop allertijden, Jay-Z, te vragen voor het nummer. Maar, Stormzy was het daar niet mee eens. Na een korte woordenwisseling kreeg Stormzy het voor elkaar om Jay-Z’s verse te schrappen. Als hij op erop terugkijkt, noemt hij zichzelf een idioot, maar toch is het verhaal “the greatest story” van zijn leven.

“Is this the song?”

Tegen de BBC vertelde Stormzy hoe het allemaal is gelopen. Jay-Z, Stormzy en Ed Sheeran kwamen samen in de studio om te werken aan het nummer. Jay-Z had wat inspiratie nodig, daarom vroeg hij beide heren hem wat meer te vertellen over Londen. Stormzy en zijn manager, die ook aanwezig was in de studio, begonnen te vertellen over black culture, de rap-community, muziek en Stormzy’s geschiedenis. Toen het lied eenmaal af was, vroeg Stormzy aan Jay-Z: “Is dit het nummer? Ik houd ervan, maar met jou erop verandert het helemaal”. Het gevolg is dat de verse van Jay-Z uiteindelijk niet meer op het nummer terug te horen is en er alleen maar artiesten uit Londen op de track te horen zijn.

Begrip

Je zou denken dat het best gek is om een verse van Jay-Z af te slaan, maar in dit geval kon de Amerikaanse rapper het wel begrijpen. De twee hebben elkaar inmiddels nog een keer gezien en hebben gesproken over de situatie. Jay vertelde Stormzy dat het erg moedig was om zo eerlijk te zijn de verse af te slaan, maar dat hij het op dat moment niet kon geloven. De grote vraag is natuurlijk of we alsnog een samenwerking tussen de twee rappers kunnen verwachten. Dat is helaas nog niet bevestigd.

H.I.T.H-Tour

Het nieuwe album van Stormzy, Heavy Is The Head, komt 13 december uit. Reden genoeg om op tour te gaan. Begin volgend jaar begint Stormzy dan ook met zijn H.I.T.H-tour, die maar liefst 55 shows telt. De tour trekt door de UK, Noord-Amerika, Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland, maar begint in Europa. Stormzy zal zijn tour aftrappen in Brussel en een week later, zaterdag 22 februari, staat Stormzy in AFAS Live in Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie