Entertainment

Meek Mill tegen Elon Musk: "Laat ons ook investeren in Twitter"

foto: Shutterstock: Arturo Holmes
  1. Newschevron right
  2. Meek Mill tegen Elon Musk: "Laat ons ook investeren in Twitter"

Rapper Meek Mill heeft Elon Musk verzocht om anderen ook te laten investeren in Twitter. De CEO van onder meer Tesla nam afgelopen maand het social media-bedrijf over voor 44 miljard dollar en heeft nog niet gereageerd op Meek Mills verzoek.

'Grote vriend'

Ironisch genoeg deed Meek Mill zijn verzoek om mee te doen aan de acquisitie van Twitter via een tweet. "Elon Musk, laat ons mee investeren in Twitter met jou, grote vriend", schreef hij. Het is niet duidelijk of Elon Musk de tweet heeft gezien. De rapper is in ieder geval nog in afwachting van een reactie.

Elon Musk heeft al enkele grote plannen voor het socialemediabedrijf. Zo zou hij van plan zijn om van Twitter een niet-beursgenoteerd bedrijf te maken, wat een belemmering zou vormen voor plannen die Meek Mill heeft om in het bedrijf te investeren. Ten tweede hintte Elon Musk naar het idee om commerciële en overheidsgebruikers een kleine vergoeding te vragen voor het gebruik van het platform.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gemengde reacties

Het nieuws over de acquisitie van Twitter kwam voor veel mensen als een verassing. Elon Musk had al eens laten weten graag een eigen social media-platform te willen beginnen, maar dat de Tesla-CEO in zijn eentje het grote Twitter zou overnemen, hadden velen niet zien aankomen. Er waren dan ook veel gemengde reacties op de bekendmaking.

Zo vindt de een het 'gevaarlijk' om een enkele persoon aan het roer te hebben staan van een platform als Twitter, terwijl anderen denken dat het leiderschap van Elon Musk noodzakelijk is om vrijheid van meningsuiting op het platform in stand te houden. Ook was er kritiek, omdat Elon Musk andere investeerders geen ruimte zou hebben gegeven om mee te doen. Rolling Stone meldde echter dat er een paar investeerders in het geheim meededen aan de overname, waaronder de Saoedische koninkelijke familie en enkele rijke Trump-aanhangers.

Ster advertentie
Ster advertentie