Entertainment

Skepta weergeeft street-luxe met Fashion Week debuut: "Jongens maken ruzie in designer"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Skepta weergeeft street-luxe met Fashion Week debuut: "Jongens maken ruzie in designer"

Skepta staat bekend als rapper, maar maakte dit weekend zijn debuut op London Fashion Week. We praten je helemaal bij over zijn indrukwekkende modeshow, waarbij de allergrootsten in de game aanwezig waren.

Modeontwerper Skepta

Skepta blies zijn merk in 2017 in het leven, maar het enige wat we daarna konden verwachten was complete radiostilte. Tot dit weekend: hij maakte namelijk een comeback in de mode-industrie en stond op London Fashion Week met zijn Spring/Summer 2024-collectie. De rapper ontwierp de kleding in samenwerking met de hoofdontwerper Mikey Pearce en de grafische ontwerper Johnson Orchid.

De show bracht de allergrootsten uit de UK bij elkaar. Zo zat Naomi Campbell - tevens ook zijn ex - front row en waren rappers als Headie One, Stormzy en A$AP Ferg aanwezig.

Hoe zag de collectie eruit?

MAINS wordt gezien als een streetwear merk, maar als we kijken naar de collectie die is uitgebracht, dan kunnen we het in een hoger segment plaatsen. De Grimes-rapper noemt het zelf in een interview met i-D dan ook 'street-luxe'. Iets wat duidelijk terug te zien is in de manier waarop gebruik is gemaakt van streetwear-staples, zoals een tracksuit of oversized hoodie.

Natuurlijk zorgde de rapper ook voor de nodige hiphop-invloeden. Zo zie je het gezicht van Tupac voorbijkomen op een stoffige trui, een tracksuit van glimmend materiaal en modellen met een durag. Door het gebruik van oversized shorts en pakken in verschillende materialen en prints weet hij de term 'street-luxe' helemaal tot zijn recht te brengen.

Verschillende invloeden

Niet alleen de invloed van hiphop was duidelijk aanwezig, maar de rapper heeft ook grote inspiratie gehaald uit de cultuur rondom tennis. Iets wat heel groot in Engeland is. Zo lijken het kleurgebruik en de verschillende soorten kleding hierna te refereren, maar konden gasten dit ook terug zien in hun uitnodiging. Dit waren namelijk verpakte tennisballen, waarop MAINS gegrafeerd stond.

Skepta heeft met zijn collectie laten zien dat hij beschikt over een grote veelzijdigheid. Zelf zegt hij het volgende hierover. "Het ergste wat je kunt doen, is denken wat we alleen maar rappers zijn. We zijn veel meer dan dat."

Waar ontstond zijn interesse in mode?

In een interview met i-D vertelt de rapper dat zijn interesse in mode ontstond in zijn wijk Tottenham in Londen. "Ik denk dat Tottenham een van de meest gangster-achtige hoods is. Toch willen mensen er daar altijd goed uitzien. Jongens vechten in designer kleding. Het is denk ik ook zo met mijn stijl. Ik wil mensen laten zien dat mijn fashion 'hood' is, maar dat het ook 'luxury' uitstraalt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie