Entertainment

Het kan zomaar zijn dat 6ix9ine binnen twee dagen vrij is

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Het kan zomaar zijn dat 6ix9ine binnen twee dagen vrij is

Wat gaat er gebeuren met de regenboograpper, Tekashi 6ix9ine? De rapper werd november vorig jaar gearresteerd op verdenking van afpersing en wapenbezit en heeft meer dan dertien maanden in voorarrest gezeten. Morgen krijgt hij zijn straf te horen. Eerder werd bekendgemaakt dat hij volledig mee zou werken met de politie, wat ervoor kan zorgen dat Tekashi misschien al voor het einde van de week op vrije voeten is.

6IX9INE HEEFT ZIJN STRAF AL UITGEZETEN

Een advocaat in New York heeft een video gedeeld op Instagram waarin hij uitlegt wat de standaard procedure is in dit soort zaken. Hij zegt: “De overheid zegt tegen de rechter wat voor straf de persoon zou moeten krijgen. In dit geval heeft de overheid niet om een straf gevraagd, wat zou beteken dat hij zijn straf al heeft uitgezeten”. Dat is geen zekerheid: de rechter kan nog altijd bepalen dat de rapper toch wél een straf krijgt, maar “dat gebeurt heel zelden”, zo deelt de advocaat op Instagram.

Deal met de rechter

De rechtszaak van Tekashi kreeg een aparte wending. Een paar maanden geleden rapte 6ix9ine nog over “when the police gets you, you gon’ get to yappin”, wat vertaalt naar “als de politie je pakt, dan ga je praten”. Hieruit blijkt dat hij geen fan was van mensen die praten met de politie, maar vervolgens kwam het nieuws naar buiten dat 6ix9ine heeft besloten volledig mee te werken met de politie, ten koste van al zijn voormalige bendeleden. Op basis van het bewijs dat hij levert, kan er besloten worden of hij strafvermindering krijgt van de rechter.

Snitch

De reacties op de rechtszaak van fans en collega-artiesten zijn moordend voor 6ix9ine. Iedereen bestempelt de rapper als een snitch en het hele internet is gevuld met memes over de situatie. Een instagramaccount met alleen maar memes over 6ix9ine heeft inmiddels 32,500 volgers en zijn naam wordt genoemd in muziek van Nipsey Hussle, J.Cole en veel andere artiesten. De vraag is, als Tekashi vrijkomt, wat gebeurt er dan? Komen leden van zijn oude bende wraak nemen of begint er een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als rapper?

Ster advertentie
Ster advertentie