Entertainment

Young Thug, Gunna en andere YSL-leden opgepakt wegens deelname aan straatbende

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Young Thug, Gunna en andere YSL-leden opgepakt wegens deelname aan straatbende

Young Thug en Gunna zijn afgelopen maandag in Atlanta opgepakt op verdenking van deelname aan een straatbende. Ook worden de rappers ervan verdacht de RICO Act, een federale wet van de VS gericht op afpersing, te hebben geschonden, zo meldt de New York Times op basis van juridische documenten.

28 YSL-leden opgepakt

De arrestatie van de rappers is het resultaat van een grotere aanklacht door een grand jury, die besluit in een niet-openbare zitting of het verzamelde bewijs van een openbare aanklager de beschuldiging van een misdaad rechtvaardigt. Naast Young Thug en Gunna zijn 26 andere leden van het muzikale collectief YSL opgepakt, waaronder Yak Gotti, PeeWee Roscoe en Unfoonk, de broer van Young Thug. In de aanklacht wordt YSL een criminele straatbende genoemd die in 2012 werd opgericht en nauwe banden heeft met de Bloods.

Rivaliserende bendelid

Naast het feit dat alle 28 YSL-leden worden beschuldigd van het schenden van de RICO Act, worden Young Thug en Gunna ook nog aangeklaagd voor gewapende overvallen, zware mishandeling en illegaal drugs- en wapenbezit. Ook wordt Yak Gotti verdacht van de moord op Donovan Thomas Jr in 2015. Naar verluidt was hij een rivaliserend bendelid en had Young Thug de auto gehuurd die gebruikt werd voor het plegen van de moord.

Lyrics als bewijs

In de aanklacht worden ook teksten uit nummers van de artiesten, posts op social media en videoclips genoemd als bewijs voor de aantijgingen. Daarnaast zouden twee van de beklaagden, Christian Eppinger en Antionio Sumlin, toestemming hebben gevraagd aan Thug om een moord te plegen op YFN Lucci. De rapper zou lid zijn van een rivaliserende bende.

"Geen misdaden gepleegd"

De advocaat van Young Thug, Brian Steel, liet aan een lokale nieuwszender in Atlanta, WSB-TV, weten dat hij ervan overtuigd is dat de rapper geen misdaden heeft gepleegd. "Ik zal je vertellen wat de reactie op elke aantijging is: meneer Williams (Young Thug, red.) heeft geen enkele misdaad gepleegd en we zullen tot mijn laatste druppel bloed vechten om zijn naam te zuiveren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie