Entertainment

Serena Williams eerste atleet ooit in lijst rijkste self-made vrouwen Forbes

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Serena Williams eerste atleet ooit in lijst rijkste self-made vrouwen Forbes

Er zijn momenteel meer vrouwen dan ooit die nieuwe bedrijven creëren en rijkdom vergaren. Dat blijkt uit de nieuwe lijst van rijkste self-made vrouwen uit Amerika die Forbes gepubliceerd heeft. Het zakelijke tijdschrift heeft dit jaar een langere lijst dan ooit.

Een van die rijkste self-made vrouwen is Serena Williams. Ze schrijft daarmee geschiedenis, omdat ze de eerste atleet ooit is die het tot deze lijst heeft geschopt.

Tennis

De 37-jarige topsporter die in haar carrière 23 grand slam-toernooien won, heeft haar vermogen van 225 miljoen euro niet alleen verzameld met haar tennistalent. De laatste jaren heeft ze zich steeds meer ontwikkeld tot zakenvrouw.

Merk

"Ik wil het merk zijn, in plaats van het gezicht", vertelt Serena, die in 2018 haar eigen kledingmerk startte, in een interview met Forbes. Ze investeerde daarnaast in 34 beginnende bedrijven. Haar focus ligt daarbij op bedrijven die gestart zijn door vrouwen of minderheden.

Vermogen

Naast Serena Williams staan er nog 79 andere vrouwen in de Forbes-lijst. De vrouwen, die tussen de 21 en 92 jaar oud zijn, hebben allemaal een vermogen van meer dan 225 miljoen dollar. Samen zijn de vrouwen maar liefst 81,3 miljard dollar waard. Dit jaar staan er een recordaantal miljardairs in de lijst, namelijk 25.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#1

De rijkste self-made vrouw uit de lijst is Diane Hendricks. Zij heeft haar vermogen van 7 miljard dollar vergaard met haar bedrijf ABC Supply, een van de grootste groothandelaars in dakbedekkingen, gevelbeplating en ramen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Entertainers

In de lijst staan ook een aantal vrouwen die hun geld verdiend hebben in de entertainmentindustrie. Zo staat Oprah bijvoorbeeld op de tiende plek met een vermogen van 2,6 miljard, Kylie Jenner op nummer 23 met 1 miljard en Rihanna met 600 miljoen op de 37e plek.

Ook Beyoncé, die 400 miljoen euro waard is, staat in de lijst. Samen met haar man Jay-Z, die door Forbes deze week nog werd uitgeroepen tot eerste miljardair uit de hiphopscene, bezit ze nu 1,4 miljard dollar.

Ster advertentie
Ster advertentie