Entertainment

Goed doel weigert 6ix9ines donatie van 200.000 dollar

foto: Instagram: 6ix9ine
  1. Newschevron right
  2. Goed doel weigert 6ix9ines donatie van 200.000 dollar

6ix9ine is na een lange afwezigheid weer back in the game. Hij is wereldwijd trending met zijn GOOBA-videoclip, lanceerde een merchandise-lijn en vertelde zijn fans alles over zijn tijd in de gevangenis op Instagram live. Ondertussen probeert hij zich ook nog in te zetten voor het goede doel. Hij doneerde twee ton aan No Kid Hungry. Die stichting zat alleen niet op zijn geld te wachten.

Donatie

"Ik begrijp dat er tijdens deze pandemie verplegers en helden aan de frontlinie zijn die hun leven riskeren om anderen te helpen, maar vergeet nooit de kinderen en familie die afhankelijk zijn van onze openbare scholen voor dagelijkse maaltijden", schrijft 6ix9ine in een post die inmiddels is verwijderd. "Aan elke influencer: herinner dat als je gezegend bent, God die zegening niet alleen gaf om jou te helpen, maar ook om anderen te helpen."

Volgens TMZ besloot de rapper zijn eigen zegeningen ook met anderen te delen in de vorm van een donatie. De stichting No Kid Hungry, die ervoor zorgt dat kinderen voldoende te eten hebben, kreeg van de artiest 200.000 dollar.

Geweigerd

No Kid Hungry weigerde het geldbedrag van de rapper die zijn straf momenteel in thuishechtenis uitzit. "We zijn dankbaar voor het gulle aanbod van meneer Hernandez om te doneren aan No Kid Hungry, maar we hebben zijn vertegenwoordigers gemeld dat we de donatie weigeren", zegt een woordvoerder van de stichting in een statement. "Als een kindgerichte campagne is het ons beleid om financiering te weigeren van donateurs wiens activiteiten niet overeenkomen met onze missies en waardes."

Wreed

6ix9ine reageert op zijn Instagram: "Ze willen liever het voedsel uit de monden van onschuldige kinderen halen. Ik heb nog nooit zoiets wreeds gezien." Onder een post op Dj Akademiks' Instagram schrijft hij: "Ze hebben liever dat kinderen verhongeren... Dit is de wereld waarin we leven."

Ster advertentie
Ster advertentie