Naar homepage
Entertainment

Kanye West open over alcoholmisbruik: "Ik dronk 's ochtends wodka-jus"

foto: Instagram: GQ
  1. Newschevron right
  2. Kanye West open over alcoholmisbruik: "Ik dronk 's ochtends wodka-jus"

Kanye West heeft zich al meerdere keren uitgesproken over zijn issues, zoals zijn mentale gezondheid of zijn pornoverslaving. Ook liet hij zich begin dit jaar tijdens een optreden op Awaken 2020 in Arizona uit over zijn alcoholprobleem. In een uitgebreid interview met GQ Magazine vertelt hij daar nu meer over, net als over zijn muziek, passie voor design en geloof in God.

"Ik heb eraan gedacht om niet meer te rappen, omdat ik zolang voor de duivel heb gerapt dat ik niet eens meer wist hoe ik voor God moest rappen."

Ontbijten met wodka

Kanye vertelt dat awardshows en het Hollywoodleven gedeeltelijk hebben geleid tot zijn alcoholmisbruik. De drankjes had hij nodig om de shows vol te houden. Het verbaast hem dat zijn drankmisbruik nooit is opgevallen bij het grote publiek en dat hij nooit een alcoholist is genoemd. Zelfs niet toen hij in 2009 op de VMA's arriveerde met een fles Hennessy en een nogal dronken indruk wekte. "Mensen hebben me een gek genoemd, mensen hebben me van alles genoemd, maar nooit een functionerende alcoholist. Terwijl ik 's ochtends jus d'orange met Grey Goose dronk."

Werken voor God
Ye geeft aan dat hij al een tijdje geen alcohol meer heeft aangeraakt. "Op een dag was ik aan het werk aan een collectie en er was wat Grey Goose in de koelkast. Ik was onderweg om een 'daytime drink' te halen, keek ernaar en dacht: 'Duivel, je gaat me niet verslaan vandaag'." Sinds Kanye is bekeerd tot het christendom en zijn band met God heeft ontdekt, voelt hij zich herboren. "Het kon soms voelen alsof ik arrogant was. En ik denk dat dat komt omdat ik niet voor God werkte, maar voor mijn ego, wat zoiets is als werken voor de duivel."

Hele interview

Het magazine interviewde Kanye op vier verschillende plekken: zijn ranch in Wyoming, in een vliegtuig onderweg naar Los Angeles, in Ye's Lamborghini en in een hotel in Parijs. Het hele interview lees je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie