Entertainment

OnlyFans stopt met delen van expliciete seksuele content

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. OnlyFans stopt met delen van expliciete seksuele content

Het populaire online platform OnlyFans stopt met het delen van expliciete seksuele content. Vanaf 1 oktober is het voor makers officieel verboden om dergelijke content te verspreiden via het platform. Het is nog wel mogelijk voor makers om naaktfoto’s en -video’s te plaatsen, mits ze aan de regels van OnlyFans voldoen.

OnlyFans

Het besluit komt als een grote verrassing, aangezien het platform zijn bekendheid en populariteit voornamelijk te danken had aan de expliciete content. De site telt inmiddels meer dan 130 miljoen gebruikers en groeit nog altijd hard door. De meeste contentmakers zijn makers van ‘inhoud voor volwassenen'. Gebruikers kunnen zich tegen betaling abonneren op een kanaal en tegen extra betaling is er ook ruimte voor verzoekjes, privéberichten en extra foto’s en video’s, met vaak seksuele inhoud. Onder andere bekende sterren Bella Thorne, Bhad Bhabie en Amber Rose hebben een OnlyFans-account en verdiende daar al snel miljoenen dollars mee.

Druk van banken

OnlyFans zegt dat de veranderingen nodig zijn vanwege toenemende druk vanuit de bankensector en betalingsdienstverleners. "Om te zorgen voor de langdurige levensduur van ons platform en om een inclusieve gemeenschap van creators en fans te blijven zijn, moeten we onze richtlijnen rond content veranderen”, aldus OnlyFans.

Het Britse platform dat is opgericht in 2016 gaat namelijk voor een investeringsronde langs banken. Het bedrijf wil de waarde van het bedrijf verhogen richting het miljard.

Ster advertentie
Ster advertentie