Entertainment

Lil Nas X mag 'Satan Shoes' niet meer verkopen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lil Nas X mag 'Satan Shoes' niet meer verkopen

Lil Nas X mag niet langer zijn veelbesproken Satan Shoes verkopen. Dat meldt TMZ, nadat Nike naar de rechter was gestapt, omdat de rapper gebruikmaakte van Nike Air Max-sneakers. Dit terwijl Nike hiervoor geen autorisatie had gegeven. De rechter stelde Nike donderdag in het gelijk.

Ophef

Er ontstond vorige week flinke ophef op social media, toen de rapper de Satan Shoes lanceerde. Dat deed hij in samenwerking met het merk MSCHF. Voor de sneakers had de rapper een bestaand model van Nike gecustomized. Op de veelbesproken schoenen staan een aantal verwijzingen naar de duivel en er zit zelfs een druppel menselijk bloed in de zool. Nike liet weten niets met de schoenen te maken te hebben en stapte naar de rechter, omdat het een inbreuk op het handelsmerk zou zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrast

MSCHF laat in een statement weten verrast te zijn dat Nike naar de rechter is gestapt. Dit omdat Nike, volgens MSCHF, geen problemen zou hebben gehad toen MSCHF vorig jaar de zogenaamde Jesus Shoes lanceerde. Inmiddels heeft MSCHF contact opgenomen met Nike om het geschil achter gesloten deuren op te lossen. Daar heeft Nike nog niet op gereageerd.

Ster advertentie
Ster advertentie