Music

'Old Town Road' van Lil Nas X breekt record met 14 keer platinastatus

foto: Derrek Kupish / Shutterstock.comfoto: Derrek Kupish / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. 'Old Town Road' van Lil Nas X breekt record met 14 keer platinastatus

"Yeah, I'm gonna take my horse to the old town road…" Maakte jij het liedje ook af in je hoofd? Niet gek, want het nummer Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus is het hoogst genoteerde nummer ooit in de geschiedenis van de Recording Industry Association of America (RIAA).

RIAA

Billboard maakte bekend dat Old Town Road maar liefst veertien keer de platinastatus heeft behaald. RIAA is een handelsorganisatie voor de muziekindustrie en is onder meer verantwoordelijk voor het certificeren van gouden en platina platen in de Verenigde Staten.

Platinastatus

Benieuwd wat zo’n platinastatus precies inhoudt? De status komt overeen met de verkoop van 14 miljoen digitale singles. Ook (video)streams van het nummer tellen mee: 150 streams staan gelijk aan de verkoop van één single.

Reactie

Op Twitter laat Lil Nas X weten dat hij enorm blij is met zijn record. "Old Town Road is officieel 14 keer platina! De hoogste platinastatus ooit voor een nummer! Let’s go”, schrijft hij online. Ook Bill Ray Cyrus liet van zich horen: "Ongelofelijk. Ik ben sprakeloos."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie