Entertainment

YSL RICO-strafzaak gestart: Young Thug beschuldigd van het leiden criminele straatbende

foto: YouTube: Law&Crime Network
  1. Newschevron right
  2. YSL RICO-strafzaak gestart: Young Thug beschuldigd van het leiden criminele straatbende

Young Thug wordt door de openbaar aanklager in Atlanta beschuldigd van het leiden van een bende. Ook zou zijn label YSL volgens de aanklacht dienen als bron van criminele activiteiten, dit meldt het Franse persbureau AFP.

YSL RICO-proces

Het langverwachte YSL RICO-proces tegen Young Thug is afgelopen maandag van start gegaan. Jeffery Lamar Williams, zoals de rapper echt heet, wordt onder meer beschuldigd van het overtreden van Georgia's Racketeer Influenced and Corrupt Organizations (RICO) Act en bendewetten. De YSL-leider werd vorig jaar samen met 27 anderen aangeklaagd. Vijf van hen staan nu samen met hem terecht.

"Het bewijs zal laten zien dat YSL aan alle voorwaarden voldoet om een criminele straatbende te zijn", zei aanklager Adriane Love namens de staat bij de start van de zaak. Love verwees naar een aantal rapteksten als bewijs voor de beschuldigingen. De aanklagers mochten deze teksten gebruiken als ze aan konden tonen dat deze direct gelinkt waren aan waargebeurde misdaden. De teksten die Love opnoemde waren onder meer: "Take this shit to muthafuckin trial", "I rep my life for real" en "Pay for that casket that's just if we whack 'em".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Young Thug

Young Thug werd in mei 2022 opgepakt samen met 27 anderen op verdenkingen die volgens de aanklagers een overkoepelende aanklacht voor samenzwering hard maken. De beschuldigingen betreffen onder andere moord, mishandeling, autodiefstal en drugshandel.

De 32-jarige rapper en zijn vijf medeverdachten worden allemaal beschuldigd van samenzwering tot moord, gewapende overvallen en deelname aan criminele straatbendeactiviteiten. Aanklagers in Fulton County, Georgia hebben Thugs label YSL ervan beschuldigd een dekmantel te zijn voor een gewelddadige straatbende die naar verluidt al meer dan tien jaar een verwoestend effect heeft op Atlanta. Thug wordt omschreven als de leider van de YSL-organisatie, wat staat voor Young Stoner Life.

Ster advertentie
Ster advertentie