Entertainment

Fans starten petitie voor Chadwick Boseman-standbeeld in geboorteplaats

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Fans starten petitie voor Chadwick Boseman-standbeeld in geboorteplaats

Sinds het overlijden van acteur Chadwick Boseman zijn verschillende petities gestart om een standbeeld van de Black Panther-acteur neer te zetten in zijn geboortedorp Anderson in South Carolina.

amerikaanse held

"Boseman is zonder twijfel een Amerikaanse held. Het is niet meer dan passend dat zijn werk wordt geëerd op dezelfde plaats waar hij is geboren", schrijft één van de initiatiefnemers van een petitie. Met de seconde gaan het aantal inschrijvingen voor een standbeeld voor Boseman omhoog.

plek op het dorpsplein

De mensen die de petitie tekenen vinden dat het standbeeld van Boseman een plek op het dorpsplein verdient. Daar staat nu nog een standbeeld van een soldaat van de Confederatie. Voor velen staat dat standbeeld symbool voor een tijd waarin zwarte mensen als minderwaardig werden gezien. "Meneer Boseman was een held voor dit land, maar nog meer een held voor de plaats Anderson. Zijn nalatenschap is er een van uitmuntendheid en gelijkheid."

"Als burgers van Anderson hun dag beginnen, zouden ze een gezicht moeten zien dat iedereen als gelijk ziet. Een gezicht dat alle burgers, ongeacht hun uiterlijk, ziet als lid van de gemeenschap van Anderson."

boseman overleden

Boseman overleed vrijdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij was al enige jaren ziek, maar had dat nooit publiekelijk bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie