Entertainment

Bhad Bhabie eist excuus van Dr. Phil: "Tijdens het behandelprogramma vond er misbruik en mishandeling plaats"

foto: Dr Phillfoto: Dr Phill
  1. Newschevron right
  2. Bhad Bhabie eist excuus van Dr. Phil: "Tijdens het behandelprogramma vond er misbruik en mishandeling plaats"

Danielle Bregoli, a.k.a. Bhad Bhabie, ging op haar dertiende viral met het Catch Me Outside-filmpje bij Dr. Phil. Na het programma ging ze naar een instelling voor tieners met gedragsproblemen. In een video op Instagram vertelt ze dat daar mishandelingen en misbruik plaatsvond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangerand

Het is niet de eerste keer dat de instelling negatief in het nieuws komt. Hannah Archuleta was zeventien jaar toen ze in 2019 te gast was in de show van Dr. Phill. Net als Danielle werd ze naar de Turn-About Ranch in Utah gestuurd om te werken aan gedragsproblemen. In februari bracht ze naar buiten dat ze daar is aangerand door een van de medewerkers.

Ontvoerd

Bhabie besloot daarom om ook haar verhaal te delen. In een Instagram TV vertelt ze dat het voelde alsof ze was ontvoerd. "De locatie is in de middle of nowhere. Je kunt nergens heen. Als je probeert weg te lopen, zullen ze je vinden en mocht je wegkomen dan word je waarschijnlijk opgegeten door een coyote. Ik ben er tegen mijn wil in naartoe gebracht. Ze komen je midden in de nacht halen en vertellen je niet waar je heengaat."

Mishandelingen

Verder vertelt ze in de video dat er onvoldoende warmtebronnen en maaltijden waren en dat er avonden waren dat ze niet mocht slapen. Ze herinnert zich ook dat verschillende tieners te maken kregen met fysieke mishandelingen en werden gepest door het personeel. Als iemand daar een melding van maakte, werd er volgens haar gezegd: "Misschien hebben ze dat wel nodig."

Geen bewijs

"Ik was bang om te vertellen wat daar gebeurt, want ik dacht dat niemand mij zou geloven. Het is ons woord tegen het woord van het personeel. Er zijn geen getuigen, geen camera’s en je hebt geen telefoon", legt ze uit.

Excuus

Ze geeft Dr. Phill tot 5 april om zijn excuus aan te bieden aan haar, Hannah en elk ander kind dat hij naar Turn-About of een ander programma heeft gestuurd. "Doe je dit niet, dan pak ik dingen op mijn eigen manier aan."

Nog geen reactie

Zowel Dr. Phill als de de Turn-About Ranch hebben nog geen reactie gegeven op de beschuldigingen van Bhad Bhabie.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie