Entertainment

Burna Boy geeft organisatie schuld van afgelaste show: "Ik werk nooit meer met ze"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Burna Boy geeft organisatie schuld van afgelaste show: "Ik werk nooit meer met ze"

Burna Boy heeft via zijn Instagram meer bekendgemaakt over zijn afgelaste show van afgelopen zaterdag in het Gelredome in Arnhem. De Nigeriaanse artiest zou optreden in een uitverkocht stadion, maar kwam niet opdagen. Fans dropen na uren wachten teleurgesteld af en Burna Boy kreeg met een regen aan kritiek te maken. Volgens de Last Last-zanger, die meteen de datum voor zijn nieuwe concert in het Gelredome bekendmaakte, is de organisatie verantwoordelijk voor de afgelaste show.

Update maandag 20:44

Concertorganisator BonBon Entertainment heeft inmiddels gereageerd op de beschuldigingen van Burna Boy. Het bedrijf, dat sinds 2019 alle concerten van de zanger in Nederland organiseert, zegt in een statement op zijn website dat een agent uit Burna Boy's team zijn vlucht naar Nederland niet op tijd zou hebben geregeld. "Toen wij daarachter kwamen hebben wij een vlucht gevonden die Burna Boy naar Nederland zou brengen. Gevolg was dat zijn geplande showtijd zou uitlopen. BonBon Entertainment had er vertrouwen in dat het concert alsnog door kon gaan, maar op zaterdag werd duidelijk dat Burna Boy's vlucht vertraging had opgelopen. Daardoor zou hij veel te laat optreden dan toegestaan was. "Rond 22.45 uur hebben de autoriteiten bepaald dat de show definitief niet meer door mocht gaan. Wij hebben echt alles gedaan in ons macht om Burna Boy on stage te krijgen."

De concertorganisator ontkracht in het statement ook diverse geruchten die de ronde doen op social media. Zo is Bruna Boy volledig betaald door BonBon Entertainment en was hij gewoon in Amsterdam en niet bij het concert van Beyoncé. Ook zegt het bedrijf dat ze niet van tevoren wisten dat Burna Boy niet meer zou komen opdagen en zijn ze niet langer doorgegaan met de shows van dj's en artiesten, waaronder Jonna Fraser, om meer baromzet te genereren.

Excuses Burna Boy

In de post op Instagram maakt Burna Boy duidelijk dat hij zich schuldig voelt over de gang van zaken. "Nogmaals, mijn oprechte excuses voor alle ongemakken die door mij zijn veroorzaakt. Ik weet dat mensen van overal en nergens hebben moeten komen, dingen gepland hebben rondom de show en ook verwachten een optreden te krijgen."

Burna Boy zegt dat hij zich bewust is van de offers die mensen gebracht hebben om zijn concert te bezoeken. "Het gaat om mensen met drukke schema's, banen en gezinnen. Ik ben diepbedroefd", schrijft hij met een emoji van een gebroken hart aan het eind.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Organisatie als schuldige

Verder treedt Burna Boy dieper in detail over de oorzaak van de afgelaste show. Zo wijst hij de organisatie GMTLive aan als schuldige van het fiasco van afgelopen zaterdag. "Zij zullen in de toekomst niet langer verbonden zijn met dit of ieder ander Burna Boy-evenement." Uit zijn verhaal wordt niet precies duidelijk wat er mis is gegaan, maar op social media duiken verhalen op dat de artiest niet betaald gekregen heeft.

Nieuwe show 23 juli

Volgens Burna Boy lag de oorzaak van de gecancelde show "ver buiten zijn macht". Hij maakt bekend dat zijn volgende show op 23 juli zal plaatsvinden. "Iedereen die mij kent, weet dat ik leef om op te treden. Hopelijk krijg ik de kans om jullie volgende maand allemaal te zien, al begrijp ik het als dat niet zo is", sluit hij zijn verhaal af.

Fans die in het bezit zijn van een kaartje worden deze week via de mail op de hoogte gebracht van meer informatie over de komende show. Volgens Burna Boy kunnen mensen onder meer gebruik maken van gratis vervoer naar het evenement volgende maand.

Teleurstelling

Het Gelredome in Arnhem was afgelopen zaterdag helemaal uitverkocht voor het optreden van Burna Boy. Bijna 40.000 mensen zaten vol spanning te wachten op de show die om 20.45 uur zou beginnen. Maar tot ieders verbazing was de zanger nergens te bekennen. In de tussentijd verzorgde Jonna Fraser, die eigenlijk een verrassingsact zou zijn, een optreden om het publiek tóch nog te entertainen. Pas na 23:00 uur kregen de mensen te horen dat het concert niet door zou gaan.

Veel fans reageerden boos en begonnen met voorwerpen en flessen te gooien. Anderen hadden de zaal al eerder teleurgesteld verlaten. De ontgoochelde mensenmassa zorgde in en rondom het stadion nog een lange tijd voor grote chaos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie