Entertainment

Mariah Carey mag zichzelf niet de 'Queen of Christmas' noemen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mariah Carey mag zichzelf niet de 'Queen of Christmas' noemen

Weinig dingen zijn zeker in het leven, maar als er één ding zeker is, is het wel dat je gedurende de feestdagen overal All I Want for Christmas Is You van Mariah Carey zal horen. De zangeres heeft haar naam vereeuwigd met het tijdloze nummer en wilde zelfs nog een stapje verdergaan door zichzelf bij het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau te kronen tot de 'Queen of Christmas'. Helaas voor Mariah gaat het bureau daar niet in mee.

Bezwaar aangetekend

Volgens BBC News heeft Mariah vorig jaar een handelsmerk op de naam 'Queen of Christmas' aangevraagd, maar het merkenbureau heeft de aanvraag afgekeurd, omdat een andere artiest, genaamd Elizabeth Chan, bezwaar had aangetekend. Mariah wilde de afkorting 'QOC' en 'Princess Christmas' als handelsmerk gebruiken, maar volgens Chan wordt zij al de 'Queen of Christmas' genoemd, omdat ze elk jaar een nieuw kerstalbum uitbrengt.

"Kerst beschermen"

Aan Variety vertelt Chan dat ze voornamelijk bezwaar heeft aangetekend, omdat ze "kerst wil beschermen voor toekomstige generaties". "Ik dacht altijd aan de toekomst van kerstmuziek. Ik wilde het genre beschermen, zodat andere artiesten die kerstmuziek maken dat kunnen doen zonder beperkingen. Kerstmis is voor iedereen. Het is niemands eigendom", aldus Chan.

Alleenrecht

Als het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau de aanvraag van Mariah Carey op het handelsmerk had goedgekeurd, zou de legendarische zangeres het alleenrecht hebben gekregen op de titel 'Queen of Christmas'. Zo zou ze anderen ervan kunnen weerhouden om de titel te gebruiken of merchandise uit te brengen onder de naam.

Ster advertentie
Ster advertentie