Entertainment

Swizz Beatz: 'Rappers moeten belasting betalen aan grondleggers hiphop'

foto: JStone / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Swizz Beatz: 'Rappers moeten belasting betalen aan grondleggers hiphop'

Rapper en producer Swizz Beatz vindt dat hiphopfans meer waardering moeten tonen voor de artiesten die het pad voor hen hebben vrijgemaakt. Sterker nog, hij vindt dat de rappers van nu belasting moeten betalen aan de grondleggers van de hiphop. "Het feit dat we geen belasting betalen aan degenen die hiphop zijn begonnen, laat zien dat we verdomme niet echt van hiphop houden", zei hij in een gesprek met Joe Budden op Instagram Live.

Een miljoen dollar

Swizz zei ook dat hij een miljoen dollar zou willen inzamelen voor 'ieder icoon dat hiphop gestart heeft'. Als voorbeelden noemde hij DJ Kool Herc, Melle Mel, Grandmaster Flash en Sugarhill Gang. "We moeten belasting gaan betalen aan de creatievelingen van hiphop die ons de vrijheid gaven om verder te gaan." Hoe hoog die belasting zou moeten zijn en wie die allemaal moeten betalen, maakte hij verder niet duidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alica Keys vs. John Legend

Swizz Beatz deed tijdens het gesprek ook nog een leuke aankondiging. Hij vertelde namelijk dat er een Verzuz-battle aan zit te komen tussen zijn vrouw Alicia Keys en John Legend. De Verzuz-battles op Instagram Live zijn een idee van hem en Timbaland. Verschillende grote artiesten worden hierbij tegenover elkaar gezet om zo "fans te entertainen tijdens quarantaine". Zo waren afgelopen weekend de legendes Erykah Baduh en Jill Scott drie uur lang live te zien en horen. Aanstaande zaterdag staan Nelly en Ludacris tegenover elkaar.

Ster advertentie
Ster advertentie