Entertainment

Snoop Dogg binnenkort te gebruiken als A.I. chatbot op Instagram & Facebook

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg binnenkort te gebruiken als A.I. chatbot op Instagram & Facebook

Een casual gesprek met Snoop Dogg, wie zou dat nou niet willen? De legendarische rapper toont opnieuw zijn veelzijdigheid door zich te mengen in de virtuele wereld, samen met een nieuw initiatief van Meta.

AI-CHATBOT

Volgens Variety bereidt Snoop Dogg zich voor om zijn debuut te maken met een AI-chatbot op social media platforms Facebook en Instagram. Hiermee voegt hij zich bij andere bekende namen zoals Charlie D’Amelio, Tom Brady en Paris Hilton. Mark Zuckerberg, de CEO van Meta (het moederbedrijf van Facebook en Instagram), gaf aan: “Dit gaat niet alleen over het beantwoorden van vragen. Het gaat over entertainment en het helpen verbinden van mensen met elkaar.”

NOG GEEN STEM

In de beginfase zullen de AI-chatbots alleen reageren op tekstuele prompts, wat betekent dat gebruikers niet de stem van Snoop Dogg of een sprekende avatar zullen horen. Zie het een beetje als ChatGPT, maar dan met de gedachtegang van Snoop Dogg. Toch belooft Zuckerberg dat de uitgebreidere functies in ontwikkeling zijn en in 2024 beschikbaar zullen zijn.

METAVERSE BUURMAN

Snoop Dogg heeft zich de laatste jaren sowieso al geprofileerd als een gewild figuur in de digitale wereld. Dit werd bevestigd toen een fan vorig jaar maar liefst $450.000 betaalde om virtueel "naast" Snoop Dogg te wonen. Ook is hij al een tijdje een beschikbare character in Call of Duty.

Ster advertentie
Ster advertentie