STER Advertentie
STER Advertentie

Rihanna brengt eigen magazine vol inspirerende vrouwen uit

Rihanna brengt eigen magazine vol inspirerende vrouwen uit
YouTube: i-D

Dinsdag 21 januari 2020 - 15:15 uur

|

Door:

Milou

Na een eigen modelabel, beautylijn en boek (maar nog steeds geen nieuw album), heeft Rihanna nu ook een eigen magazine uitgebracht. Het gaat om een speciale editie van het Britse i-D Magazine. In dat zogeheten Rihannazine staat verandering en cultuur centraal. RiRi heeft persoonlijk verschillende vrouwen geselecteerd en geïnterviewd die op hun manier strijden voor een meer inclusieve en diverse toekomst.

Rihanna's selectie

Rihanna heeft voor haar (online) magazine tientallen inspirerende vrouwen gesproken, afkomstig uit verschillende landen en creatieve sectoren. Van topmodellen zoals Adut Akech en Bella en Gigi Hadid tot artiesten zoals Kelela en rappers Young M.A. en Rico Nasty. Ook staan er sporters, schrijvers en ontwerpers in de spotlight, net als choregeografe Parris Goebel.

"Het is opgedragen aan een paar mensen die een meer inclusieve en diverse toekomst creëren door het hervormen van de community's rondom mode, muziek, kunst en activisme."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspirerende verhalen 

Naast creatievelingen heeft Rihanna ook #MeToo-oprichtster Tarana Burke en de jonge anti-wapengeweld activiste Yolanda Renee King gesproken. De dames vertellen haar wat hen inspireert, wat hun grootste succes en ambities zijn, wat ze achterlaten in 2019 en natuurlijk wat hun band met RiRi zelf is. De inspirerende verhalen kun je teruglezen in de digitale versie van het eenmalige tijdschrift. 

Populair op FunX.nl

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Doven zijn niet zielig: "Wij zijn ook gewoon mensen die normaal kunnen functioneren"

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden