STER Advertentie
STER Advertentie

NikkieTutorials vertelt haar verhaal bij 'The Ellen Show'

Woensdag 22 januari 2020 - 15:51 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De wereldberoemde YouTuber NikkieTutorials, oftewel Nikkie de Jager, bracht vorige week groot nieuws naar buiten toen ze in een video liet weten transgender te zijn. Die coming out-video is inmiddels meer dan 32 miljoen keer bekeken. Het nieuws heeft ook Ellen TheGeneres bereikt. Zij nodigde de succesvolle Nederlandse visagiste uit bij The Ellen Show, waar ze voor het eerst sinds haar coming out haar verhaal vertelde.

Lees ook: YouTuber NikkieTutorials onthult: "Ik ben transgender"

Chantage

Nikkie werd in dreigmails gechanteerd door een persoon die liet weten het niet eens te zijn met het feit dat ze 'loog'. "Het voelde alsof het zijn doel was om mijn leven te verwoesten. Maar - plottwist - dat is niet gebeurd!", vertelt Nikkie. Uiteindelijk besloot ze om het bericht zelf naar buiten te brengen, hoe eng ze dat ook vond. De reacties waren gelukkig hartverwarmend. "Ik was zo blij dat het 2020 is en dat er acceptatie is."

STEUN

Nikkie heeft veel steun aan haar verloofde en moeder. Ook toen ze jonger was en nog in het transformatieproces zat, kon ze rekenen op veel support. "Mama Tutorials is een queen! Zelfs toen ze in het ziekenhuis zeiden dat we het niet moesten overhaasten, zei mijn moeder: als jij meisjeskleding aan wil trekken, dan doe je dat. Ook al zeiden dokters dat we beter konden wachten."

Acceptatie

Hoewel Nikkie de persoonlijke informatie nu onder druk met de wereld heeft gedeeld, was ze altijd al van plan om het een keer naar buiten te brengen. "Ik wilde het altijd delen, maar het is zo gevoelig. Wat is de juiste timing?" Ze vertelt dat ze de chanteur niet dankbaar is, maar dat ze wel blij is dat het nu bekend is, zodat ze 'vrij' is. "Ik wil deze kans grijpen om andere transgenders te inspireren. Ook al begin je pas later met je reis, we moeten dat accepteren."

Populair op FunX.nl

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Netflix bevestigt nieuw seizoen van rauwe drugsserie 'Top Boy'

  • Marechaussee voor de rechter wegens etnisch profileren

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"