Entertainment

Ares vertelt over “traumatische tijd” bij Top Notch: "Ze hebben mij gemanipuleerd"

foto: YouTube: PASS DE AUX
  1. Newschevron right
  2. Ares vertelt over “traumatische tijd” bij Top Notch: "Ze hebben mij gemanipuleerd"

Ares staat al een tijdlang bekend als een artiest die zijn eigen boontjes prima weet te doppen. De 28-jarige rapper heeft in zijn ruim tien jaar lange carrière een loyale fanbase opgebouwd. Echter heeft hij voor zijn onafhankelijkheid als artiest ook een geschiedenis als Top Notch-artiest. Tijdens deze periode maakte de artiest uit Oosterhout ook deel uit van het succescollectief New Wave. Ares zat als Top Notch-artiest niet lekker in zijn vel en raakte daardoor in een zwart gat. In de podcast PASS DE AUX vertelt hij over zijn traumatische tijd bij Top Notch.

Gemanipuleerd

Ares brak als zestienjarige jongen door na zijn deelname aan de hiphoptalentenjacht The Next MC. In het programma eindigde Ares op de tweede plaats achter de winnaar D-Double. Niet lang na zijn deelname tekende Ares op zeventienjarige leeftijd een contract bij Top Notch. Volgens Ares stonden er destijds dingen in zijn contract die in strijd waren met de wet. Hierover zegt hij: “Ze hebben mij als zeventienjarig jongetje gemanipuleerd om een contract te tekenen. De verhoudingen zijn scheef als twee zeventienjarigen om de tafel gaan met twee veertigers. Ik zat op dat moment met een vriend aan die tafel. Dat is ethisch onverantwoord.”

Kees de Koning

Kees de Koning is volgens Ares een van de velen geweest die hem niet goed behandelde in zijn tijd bij Top Notch. “Voor Kees de Koning heb ik geen goed woord over. Er gaat een dag komen dat hij krijgt wat hij verdient.” De Alice-rapper vertelt dat hij volgens zijn advocaat de juiste kaarten in handen heeft om een rechtszaak tegen Top Notch aan te spannen. Desondanks laat Ares het voor wat het is. “Ik ben zelf niet van plan om een rechtszaak te starten, maar op een dag gaat er gerechtigheid komen. Daarvoor heb ik alle geduld.”

"Iedereen doodsteken"

Ares heeft naar eigen zeggen een trauma overgehouden aan zijn tijd bij Top Notch. Zo vertelt hij misbruikt te zijn door het label. Op het moment dat alle artiesten, waaronder Ares, bezig waren met New Wave, voelde de rapper zich niet lekker op Schiermonnikoog. Hierover doet hij een heftige onthulling. “Ik wilde iedereen van Top Notch doodsteken in die tijd. Destijds had ik een heel album gemaakt en dat mocht ik niet van ze releasen. Elke keer als ik muziek aanleverde dan werd ik genegeerd. Dat frustreerde me.”

Ronnie Flex

Top Notch is hot topic sinds Ronnie Flex een boekje open heeft gedaan over de samenwerking met zijn voormalige label. Volgens Ares is het goed dat Ronnie Flex zich uitspreekt over het label. “Ik support Ronnie zeker, al had het wel wat eerder gemogen. Bij hem ging het voornamelijk over de dingen die in zijn contract stonden. Bij mij gaat het vooral over de manier waarop ik behandeld ben. Ik vind dat er meer gesproken mag worden over de ethische kant van Top Notch.”

Jiggy Dje

Ares is er nu van overtuigd dat het intern beter gaat met Top Notch. Zo is Jiggy Dje volgens hem iemand die eerlijk handelt. “Ik heb love voor Jiggy Dje en ik weet van hem dat hij eerlijk en respectvol omgaat met de artiesten. Hij zal ook het niet leuk vinden dat ik dit nu allemaal zeg. Jiggy zou nooit bij mij hebben gedaan wat Top Notch bij mij deed.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere interview Kees de Koning

Onlangs bracht podcaster JeSuisNasserr een interview uit waarin hij sprak met Kees de Koning over de oprichting van Top Notch, zijn relatie met zijn artiesten en de labelcontracten. Kees de Koning gaf toen aan dat hij nooit de intentie heeft gehad om zijn artiesten uit te buiten. Volgens de Koning zou hij altijd het beste voor hebben met zijn artiesten. "Ik heb altijd eerlijk gehandeld met mijn artiesten, maar soms heb ik het gevoel dat artiesten geen idee hebben wat alles nou precies kost", zo stelt de oprichter van Top Notch.

Ster advertentie
Ster advertentie