Entertainment

Ronnie Flex over protestactie tegen Top Notch: "Speak up! Samen staan we sterker"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex over protestactie tegen Top Notch: "Speak up! Samen staan we sterker"

Het internet stond afgelopen weekend in vuur en vlam nadat Ronnie Flex op Threads zijn frustratie uitte over zijn deal met Top Notch. De rapper is echter nog niet klaar met het uiten van zijn onvrede en besloot dinsdagavond een protestactie te organiseren tegen zijn voormalige label. FunX was daar aanwezig en sprak Ronnie over zijn huidige situatie met Top Notch.

Misbruik gemaakt van onwetendheid

Ronnie Flex liet afgelopen weekend op Threads weten dat hij maar weinig geld heeft verdiend aan zijn muziek. De rapper vindt dat Top Notch bij het opstellen van zijn platencontract misbruik heeft gemaakt van zijn onwetendheid. "Kan nog steeds niet beseffen dat de rechter dat rechtvaardig vind. Maar ja, alles voor een reden. Ik had niet moeten tekenen, I guess" Ook vertelde Ronnie dat hij al zijn vocalen voor Remi zelf heeft opgenomen, alsook die van artiesten die gastbijdrages leverden op het album. Verder claimde hij dat Top Notch zijn bijdrage aan het succes van New Wave bagatelliseert en dat hij meer waardering verdient voor zijn bijdrage aan het succes van het label en de Nederlandse hiphopscene.

Protestactie

Om een duidelijk signaal af te geven aan Top Notch heeft Ronnie een protestactie op touw gezet waar zo'n tweehonderd mensen op af kwamen. Ouassima sprak onder meer met ADF Samski, Jiri11 en Murda, die hun steun voor Ronnie uitspraken. "Los van de muziek, zijn we ook broeders van elkaar, dus het is een no brainer. Als Ronnie mij voor iets nodig heeft, dan ben ik er, want hij was er ook voor mij", aldus Murda. "Dat hij zijn platform gebruikt om mensen bewust te maken over wat hij heeft meegemaakt en ze eigenlijk wil behoeden voor dat, that's love. Hij is eigenlijk zichzelf aan het opofferen voor het goede doel en dat moet je respecteren."

Ronnie waardeert alle steun en liefde die hij de afgelopen tijd heeft gekregen. "De support die ik heb gekregen en het feit dat ik het gevoel heb dat ik dit niet meer alleen aan het bestrijden ben, dat doet me heel goed. Ik ben iedereen dankbaar."

Geconfonteerd

In het interview vertelt Ronnie over de invloed die de zaak op hem heeft gehad en nog steeds heeft: "Ik word er ook vaak mee geconfronteerd. Als ik 'Energie' live zing of ik hoor het in de winkel, dan is het nice, maar ik denk ook: ik heb er nooit iets voor gekregen. Ik weet ook niet of ik ooit nog een beter album dan 'Rémi' kan maken. Dat is echt mijn baby, dat is waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gestort [...] en om daar dan gewoon nooit iets op verdiend te hebben, dat is gewoon zuur man." De rapper wil andere (opkomende) artiesten op het hart drukken dat ze zich niet moeten laten misleiden en ze hun zaken goed op orde hebben. "Focus je ook op de zakelijke kant."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoger beroep

Ronnie wacht nog altijd het hoger beroep af na zijn verloren rechtszaak tegen Top Notch. "Om het af te sluiten voor vandaag, ik heb een hoop dingen gedaan op de achtergrond die niet alleen het label maar ook hiphop in het algemeen naar een hoger niveau brachten. Ik zal niet toelaten dat zij doen alsof ik een of andere pion ben die gewoon hongerig is voor geld. Ik heb veel gedaan voor Nederlandse muziek en ik verdien compensatie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Top Notch

FunX heeft TNNA (Top Notch/Noah's Ark) gevraagd om een reactie. Zij geven aan op dit moment geen behoefte te hebben om te reageren.

Ster advertentie
Ster advertentie