Entertainment

Ronnie Flex uit frustratie over deal met Top Notch: "Ik had niet moeten tekenen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex uit frustratie over deal met Top Notch: "Ik had niet moeten tekenen"

Ronnie Flex heeft op Threads keihard uitgehaald naar zijn voormalige platenmaatschappij Top Notch. Gisteren uitte de rapper zijn ongenoegen over hoe weinig hij heeft verdiend aan zijn album Rémi. Ronnie was echter nog niet klaar met zijn tirade en uitte vandaag onder meer zijn frustratie over zijn deal met Top Notch.

"Deed 75 procent van het werk"

Ronnie Flex liet gisteren op Threads weten dat hij tot vorig jaar slechts acht procent van alle inkomsten van Rémi ontving. "Kan nog steeds niet beseffen dat de rechter dat rechtvaardig vind. Maar ja, alles voor een reden. Ik had niet moeten tekenen, I guess", aldus Ronnie. Hoewel hij aangeeft dat het percentage inmiddels gestegen is naar vijftien procent lijkt hij te suggereren dat ook dat percentage aan de lage kant is. "God weet dat ik 75 procent van het werk deed." Zo vertelt de rapper uit Capelle dat hij al zijn vocalen voor Rémi zelf heeft opgenomen, alsook die van artiesten die gastbijdrages leverden op het album.

chevron right
chevron right
foto: Threads: @ronnieflex

Energie

Volgens Ronnie Flex had Top Notch weinig vertrouwen in de single Energie. Zo zou hem zijn aangeraden om na het succes van New Wave een cover van een ander nummer uit te brengen. "Jullie stonden niet eens achter één van de mooiste songs ooit gedropt op jullie platform. That's a fact." Energie werd uiteindelijk een nummer 1-hit en stond maar liefst vijftig weken in de Singles Top 100.

chevron right
chevron right
foto: Threads: @ronnieflex

"Gaat gewoon richting slavernij"

Ondanks dat Ronnie Flex meermaals heeft laten weten wat hij zo oneerlijk vindt aan zijn platencontract vinden sommigen dat het zijn eigen schuld is dat hij zijn handtekening onder de overeenkomst heeft gezet. De rapper is het daar echter niet helemaal mee eens. Zo vindt hij het krom dat een label een groot gedeelte van de verdiensten van artiesten in eigen zak steken. Ook omdat hij naar eigen zeggen geen voorschot heeft gekregen. "Want waar het dus op neerkomt, is dat als jij iemand zover krijgt om negentig procent van zijn verdiensten af te staan en diegene zet een krabbel dan is dat dus gewoon oké? Ik vind dat heel krom, ongeacht hoe oud of onervaren je ook bent. Dat gaat gewoon richting slavernij en dat moet niet mogelijk zijn."

chevron right
chevron right
foto: Threads: @ronnieflex

New Wave

Ronnie beschuldigt Top Notch er ook van zijn bijdrage aan het verzamelalbum New Wave te bagatelliseren. Zo vertelt hij dat $hirak dankzij hem een grotere rol kreeg bij de totstandkoming van de plaat. Ook was het volgens hem helemaal niet de bedoeling dat Jonna Fraser op het album zou staan. Dat veranderde echter toen Ronnie Jonna toch meenam naar Terschelling waar New Wave werd opgenomen.

chevron right
chevron right
foto: Threads: @ronnieflex

"Ik verdien compensatie"

De rapper vindt ook dat hij meer waardering verdient voor zijn bijdrage aan het succes van Top Notch. Niet alleen omdat hij het label flink wat geld heeft opgeleverd, maar ook omdat hij naar eigen zeggen op de achtergrond veel voor het label heeft betekend. "Het is ik in mijn eentje tegen Universal. Ik betaal mijn advocaat vanuit mijn eigen zak, maar ik vecht tegen Justin bieber money. Ik was gewoon een offer, niks meer en niks minder."

Ronnie is nog lang niet klaar met zijn voormalige platenlabel en wacht nog altijd het hoger beroep af na zijn verloren rechtszaak tegen Top Notch. "Om het af te sluiten voor vandaag, ik heb een hoop dingen gedaan op de achtergrond die niet alleen het label maar ook hiphop in het algemeen naar een hoger niveau brachten. Ik zal niet toelaten dat zij doen alsof ik een of andere pion ben die gewoon hongerig is voor geld. Ik heb veel gedaan voor Nederlandse muziek en ik verdien compensatie."

chevron right
chevron right
foto: Threads: @ronnieflex

Reactie Top Notch

FunX heeft TNNA (Top Notch/Noah's Ark) gevraagd om een reactie. Zij geven aan op dit moment geen behoefte te hebben om te reageren.

Ster advertentie
Ster advertentie