Entertainment

Glennis Grace over incident Jumbo: "Alleen mijn moeder wist dat het niet goed ging met me"

foto: YouTube: Nandoleaks
  1. Newschevron right
  2. Glennis Grace over incident Jumbo: "Alleen mijn moeder wist dat het niet goed ging met me"

Glennis Grace gaat in de nieuwste Real Talk met Fernando dieper in op het geweldsincident bij de Jumbo, waarna haar hele leven veranderde. Zo belandde ze zelfs in de gevangenis en werd ze zowel op persoonlijk als zakelijk vlak gecanceld. De zangeres onthult dat ze in een enorm diep dal terechtkwam. "Ik dacht altijd dat ik mezelf nooit iets zou aandoen, maar dat scheelde toen niet veel."

Quote

Dat niemand langskwam om mijn kant van het verhaal te horen, deed me enorm veel pijn.

Glennis Grace bij de Jumbo

Glennis Grace kwam in februari 2022 uitgebreid in het nieuws vanwege een incident dat plaatsvond in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. Nadat haar zoon met een bebloed gezicht thuiskwam, ging ze naar de winkel toe om verhaal te halen. Dat liep uiteindelijk zo erg uit de hand dat het niet alleen bij een woordenwisseling bleef, maar er ook rake klappen vielen. Terugkijkend op de gebeurtenissen heeft Glennis Grace spijt dat ze het zover heeft laten komen. "Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat iedere ouder voor zijn kind zou opkomen. Het was alleen niet de bedoeling dat het zo erg zou escaleren. Dat is echt een hele belangrijke les geweest."

foto: ANP

Glennis Grace kreeg een taakstraf van 200 uur opgelegd voor openlijk geweld.

Gevangenis

Na de vechtpartij werd de zangeres opgepakt en moest ze drie nachten in de gevangenis doorbrengen. "Ik weet nog dat ik heel erg hoog in mijn emoties zat toen. Terwijl ik erg boos was over dat ze mijn minderjarige kind hadden geslagen, ging ik over op 'survivalmode'. In de gevangenis heb je uiteindelijk genoeg tijd om na te denken over wat je anders had kunnen doen." Het was voor veel mensen een verrassing dat Glennis Grace werd gearresteerd. De zangeres was namelijk niet eerder in aanraking gekomen met justitie en had geen strafblad. "Ik ben nooit een voorstander van geweld geweest, maar ik kom uit de Jordaan en bij ons thuis werden dingen vaak wel met de harde hand opgelost."

Quote

Letterlijk mijn hele wereld stortte in: alles was in één keer weg.

Cancel culture

Uiteindelijk kreeg Glennis een taakstraf van 200 uur opgelegd voor openlijke geweldpleging, al is het geen geheim dat ze op een veel breder vlak werd gestraft voor haar woede-uitbarsting in de supermarkt. Zo heeft ze aan den lijve ondervonden hoe het voelt om door heel Nederland gecanceld te worden. Hoewel de zangeres niet in de slachtofferrol wil kruipen, wil ze wel graag delen hoe ze de periode na het incident heeft ervaren. "Ik heb een fout begaan, dat weet ik, maar ik heb daar ook heel hard voor moeten boeten. Zingen en optreden zijn voor mij net als ademen. Maar ineens werd alles van me afgenomen."

Terwijl Glennis Grace opsomt dat programma's als Beste Zangers de samenwerking met haar stopten, geeft ze aan dat ze er ook op persoonlijk vlak alleen voor kwam te staan. "De ene na de andere annulering kwam binnen. Zakelijk gezien kon ik dat ergens wel begrijpen. Maar dat niemand bij mij thuis langskwam om mijn kant van het verhaal te horen, deed me enorm veel pijn." Volgens de zangeres had ze jarenlange vriendschappen met mensen die haar hard lieten vallen na het incident. "Mensen met wie ik kerst heb gevierd en die echt dichtbij me stonden. Ik kan het nog steeds niet begrijpen. Letterlijk mijn hele wereld stortte in: alles was in één keer weg."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steun van moeder

Hoewel de buitenwereld wellicht naar Glennis Grace kijkt als een sterke vrouw die niet op haar mondje is gevallen, legt ze uit dat ze in een erg diep dal terechtkwam. "Ik stond iedere dag op met een rotgevoel en was mezelf kwijt. Dat was heel confronterend, want ik herkende mezelf niet meer terug. Ik zou mezelf nooit iets aandoen, maar toen kwam het wel héél dichtbij. Het liefst wilde ik gewoon verdwijnen." In die periode heeft ze veel steun gehad van haar moeder, die eigenlijk als enige wist dat ze zichzelf kwijt was. "Ik belde haar en ze hoorde aan mijn stem dat het niet goed met me ging. Ze kwam toen meteen naar me toe om er voor me te zijn."

Real Talk met Glennis Grace

Glennis heeft een lange weg moeten afleggen om zichzelf weer terug te vinden. Inmiddels gaat het een stuk beter met de zangeres en kan ze oprecht zeggen dat ze lekker in haar vel zit. "Ik voel me de laatste tijd weer goed na die onzekere periode in mijn leven." Zo vertelt ze in de rest van de aflevering onder meer over hoe ze zich uit de uitzichtloze situatie heeft gewerkt en vraagt ze zich hardop af welke rol haar huidskleur speelt in de perceptie van de media. Daarnaast gaat Glennis dieper in op haar liefdesleven en doet ze een boekje open over het daten met jongere mannen. Check de volledige aflevering van Real Talk met Fernando hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie