Entertainment

Gigi Hadid voelt zich soms "te wit" om op te staan voor haar Arabische afkomst

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Gigi Hadid voelt zich soms "te wit" om op te staan voor haar Arabische afkomst

Gigi Hadid vertelt in een interview met het tijdschrift i-D over het opvoeden van haar dochtertje Khai met Zayn Malik, die van gemengde afkomst is. Daarnaast vertelt ze over haar eigen ervaring als dochter van een Nederlandse moeder en een Palestijnse vader.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gemengde afkomst

Gigi heeft zichzelf altijd een soort 'brug' gevoeld tussen de twee afkomsten van haar ouders. "Dat was niet iets dat mijn ouders ook hadden meegemaakt of waar ze me mee konden helpen. Het is iets waar ik al mijn hele leven over nadenk." Zo voelt het 26-jarige topmodel zich in sommige situaties "te wit" om op te staan voor haar Arabische afkomst. En dat brengt veel dilemma's met zich mee:

"In je leven probeer je erachter te komen in welk hokje je past qua afkomst. Is dat wat ik ben of wat ik heb genoeg om te doen wat goed voelt? Maar ook: is dat dan misbruik maken van het witte privilege dat ik ook in mij heb? Mag ik wel spreken namens deze kant van mij of spreek ik dan over iets waarin ik te weinig ervaring heb om erover te mogen spreken?"

Khai

Omdat zowel Gigi als Zayn weten hoe het is om op te groeien met ouders van een verschillende afkomst - Zayn heeft een Brits-Pakistaanse vader en Brits-Ierse moeder - praten ze daar graag met elkaar over. Zeker als het aankomt op de opvoeding van hun eigen dochter Khai. "Ik denk dat Khai zal opgroeien met het gevoel dat ze een brug kan of wil zijn voor haar verschillende etniciteiten. Maar ik denk dat het fijn zal zijn om die gesprekken te kunnen voeren." Gigi kijkt er naar uit om haar dochter te helpen in die zoektocht: "En dat ik haar kan helpen met het beantwoorden van verschillende vragen daarover."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie