Entertainment

Regisseurs 'Bad Boys For Life': "We hebben eerst 'nee' gezegd"

foto: Nandoleaks
  1. Newschevron right
  2. Regisseurs 'Bad Boys For Life': "We hebben eerst 'nee' gezegd"

Bad Boys For Life is vanaf 23 januari eindelijk te zien in de bioscoop. Fernando was aanwezig bij de première van de langverwachte film en sprak daar met de Belgische regisseurs van de film Adil El Arbi en Bilall Fallah. Zij vertelden hoe zij gecontacteerd werden om de film te regisseren en hoe de samenwerking was met Will Smith, Martin Lawrence, Nicky Jam en DJ Khaled.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De moeilijkste 'nee'

De twee regisseurs vertellen dat het eigenlijk helemaal niet te bedoeling was dat zij de film zouden regisseren. Regisseur Joe Carnahan zou in eerste instantie de film maken, maar besloot zichzelf in 2017 terug te trekken. Toen werden Adil en Bilall gevraagd om de film te regisseren. Dat moest binnen drie weken gebeuren, maar dat ging niet omdat de boys al draaidagen voor de film Patser op de planning hadden staan. "Dat was de moeilijkste 'nee' in ons leven." Er werd uiteindelijk een nieuwe regisseur geregeld, maar die wilde niet wachten tot Will Smith klaar zou zijn met de opnames voor Aladdin. Adil en Bilall werden hierna weer gevraagd en dit keer op het goede moment!

Will Smith en Martin Lawrence

Opeens stonden ze daar opnames te doen met Will Smith en Martin Lawrence, de grote Hollywoodsterren. Hoe ga je daarmee om?

"Vanaf het moment dat Will Smith de kamer binnenkomt, ben je meteen op je gemak. Je zegt hem gedag en het voelt alsof je 'm vorige week nog hebt gezien. Pas wanneer hij weggaat denk je: oh shit, dat was Will Smith! [...] Ook als je bijvoorbeeld een actiescène draait en de acteurs op jou wachten tot je 'actie' zegt. Dan denk je even van: we gaan gewoon 'actie' zeggen tegen Will Smith en Martin Lawrence."

Op je smoel vallen

Een film als Bad Boys regisseren en dat met wereldbekende filmsterren als Will Smith en Martin Lawrence. Nu denk je misschien: damn, Adil en Bilall made it! Begrijpelijk, maar de boys garanderen dat dat niet vanzelf ging. "Zoals een voetballer probeer je het WK te winnen. Je moet proberen ervoor te gaan en bereid zijn op je smoel te vallen. Door fouten te maken leer je. Ook wij hebben heel veel kakfilms gemaakt."

Nicky Jam

Een aantal maanden geleden sprak Fernando ook met reggaeton-ster Nicky Jam die vertelde dat hij de slechterik gaat spelen in de film. Die samenwerking verliep volgens Adil en Bilall ook heel chill. De mannen zijn erg te spreken over hoe hij zijn rol speelde. Dat belooft dus veel goeds. Adil: "Nicky Jam is direct een broeder. Hij zei tegen mij: 'Je bent jong man. Je bent de coolste regisseur die ik ooit ontmoet heb.' We zijn ongeveer van dezelfde generatie, dus dat klikte gewoon heel goed. [...] Hij paste perfect bij die rol." Bilall vult aan: "Ik was verrast door zijn acteerprestaties. [...] Het was voor ons belangrijk om een authentieke latino te hebben en hij heeft dat."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Another one!

Nicky Jam is niet de enige ster uit de muziekwereld die in de film te zien zal zijn. Zo wisten Adil en Bilall another one te vinden, namelijk DJ Khaled! Hij gaf via Instagram aan dat hij heel graag in de film wilde spelen. Speciaal voor hem schreven de regisseurs uiteindelijk een rol. Alsof dat niet genoeg was, stelde DJ Khaled ook de soundtrack samen van de film. Die check je hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie