Entertainment

Kodak Black gearresteerd op oudejaarsavond

foto: YouTube: Kodak Black
  1. Newschevron right
  2. Kodak Black gearresteerd op oudejaarsavond

Kodak Black heeft oudejaarsavond deels in de cel doorgebracht. De rapper werd opgepakt wegens het betreden van verboden terrein, maar werd een paar uur later weer vrijgelaten. Volgens zijn advocaat gaat het om een misverstand.

Oude buurt

Kodak Black werd opgepakt in zijn hometown Pompano Beach in Florida, waar hij in zijn oude buurt oud en nieuw vierde. Hij zou daar ook vijf families hebben geholpen door hun creditcardschulden af te betalen, zo meldt TMZ. Volgens zijn advocaat is hij vervolgens opgepakt op basis van het schenden van een vier maanden oude dwangbrief van de lokale huisvestingsautoriteiten.

Kodak kreeg die brief toen hij eerder dit jaar airco's uitdeelde in de buurt, iets wat door diezelfde autoriteiten niet gewaardeerd werd. Ze beschuldigden hem van overlast wegens het draaien van harde muziek tijdens het opnemen van een videoclip. Daarom zouden ze dit keer de politie hebben gebeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misverstand?

Volgens Kodaks advocaat was de arrestatie onterecht. Zo zou de rapper zelf nooit de brief hebben ontvangen, omdat het naar zijn label is gestuurd en niet naar hem persoonlijk. Daarnaast zou er in die brief ook niks gezegd zijn over het niet mogen betreden van de buurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijgelaten

Kodak Black was een van de artiesten die begin dit jaar gratie kreeg van oud-president Donald Trump en zo vervroegd de gevangenis mocht verlaten. Hij werd eind 2019 veroordeeld tot meer dan drie jaar cel wegens wapenbezit. Wat de arrestatie van afgelopen vrijdagavond betekent voor zijn begeleide vrijlating, is niet bekend. Een paar maanden terug schond hij de regels hiervan nog door niet te slagen voor een drugstest. Hij moest daardoor verplicht 90 dagen een rehabilitatieprogramma volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie