Entertainment

Britse rapper Skepta dankbaar na ramadan: "Kan niet stoppen met huilen"

foto: YouTube: Red Bull Music Academy
  1. Newschevron right
  2. Britse rapper Skepta dankbaar na ramadan: "Kan niet stoppen met huilen"

De Britse rapper Skepta heeft via Instagram een emotioneel bericht gedeeld na afloop van de ramadan. Hij merkt op dat het vasten hem meer rust gaf dan drugs ooit zouden kunnen en geeft aan zo dankbaar te zijn dat hij niet kan stoppen met huilen.

'Blij en vol vreugde'

Skepta maakt via zijn Instagramstory duidelijk dat hij meedeed aan de ramadan omwille van zijn mentale gezondheid. "Ik werd vanmorgen blij en vol vreugde wakker", schrijft de rapper, die christelijk is opgevoed, op de ochtend van Eid al-Fitr. "Ik kan niet stoppen met huilen. Alles waar ik naar zocht in psychedelica vond ik in het vasten."

Verder zegt Skepta dat hij door de ramadan nog meer is gaan inzien dat hij voeding gebruikte als een copingmechanisme om zijn stress en woede te onderdrukken. "Toegegeven: ik heb deze slechte eigenschappen ergens geleerd, maar het is nog steeds mijn probleem en ik moet er zelf met iemand over spreken om het op te lossen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dankbaar

De ramadan heeft Skepta laten inzien dat vasten meer is dan alleen maar niet eten en drinken. "Ik ben zo dankbaar en ik weet zeker dat ik vaker zal vasten. Ook op reguliere dagen, omdat het je zo nederig maakt." De rapper met Nigeriaanse roots sluit het bericht af met een lieve groet naar alle moslims die gevast hebben tijdens de ramadan.

Tot slot vraagt hij zijn fans in zijn volgende storypost wat ze tijdens de ramadan over zichzelf hadden geleerd en besprak hij de deugden van geduld, het vinden van spirituele balans en het loslaten van twijfel.

Ster advertentie
Ster advertentie