Entertainment

fbanDancing for the Devil: Netflix komt met bizarre docu over TikTok-sekte

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. fbanDancing for the Devil: Netflix komt met bizarre docu over TikTok-sekte

Netflix heeft er een nieuwe duistere documentaire bij en die laat veel kijkers in shock achter. De driedelige serie Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult beschuldigt het bedrijf 7M Film, een management dat met TikTokkers werkt, van een sekte-achtige sfeer.

Miranda Wilking

De docu-serie gaat over Miranda Wilking, een bekende TikTok-danseres. Samen met haar zus staat ze bekend als de Wilking Sisters. De twee maken veel dansvideo's en hebben op TikTok een enorm succes met miljoenen volgers en grote samenwerkingen.

Dat verandert wanneer Miranda een bericht krijgt van een andere TikTok-danser genaamd James 'BDash' Derrick. James en Miranda beginnen samen te werken en krijgen een relatie. De cameraman van James stelt hen voor aan de Shekinah Church, een religieuze groep die door zijn vader Robert Shinn is opgericht.

Sekte

Na een tijdje trouwen Miranda en James, zonder het aan iemand te vertellen. Haar familie merkt dat ze veel afstand neemt en veel dingen niet meer mag zonder toestemming van 'iemand dichterbij God'. Haar familie maakt zich zorgen en merkt dat de Shekinah Church een sekte is. Op een gegeven moment heeft de kerk de controle over het leven van Miranda en veel andere talenten. Miranda zegt door niemand gedwongen te worden, maar dat gelooft haar familie niet.

Ze is niet de enige die door deze kerk wordt benaderd: de documentairemakers spreken ook met mensen wiens verhaal parallel loopt met het verhaal van de Familie Wilkings. Zo hebben Melanie en Priscylla Lee hetzelfde meegemaakt.

7M Films

In de documentaire Dancing for the Devil wordt onderzocht wat het verhaal achter de Shekinah Church is, wat de rol van 7M is en wat hun onderlinge banden zijn. Zo moedigt de kerk leden aan om contact met familieleden te verbreken en een groot deel van hun geld aan de kerk te geven. Ook moeten leden een contract ondertekenen, waarin ze beloven dat ze er niet over zullen praten. De makers proberen uit te zoeken wat ervoor zorgt dat specifiek TikTok-dansers vaak lid worden van deze groep.

Rechtszaak

In 2022 spant Robert Shinn een rechtszaak aan vanwege smaad. Hij klaagt onder meer de zussen Lee aan en beweert dat zij 'valse verklaringen' hebben afgelegd over dat zijn organisatie een sekte zou zijn. Een jaar na de zaak sluit een groep ex-dansers van 7M zich aan bij de aanklacht van voormalig kerkleden tegen Shinn. Ze beschuldigen hem van fraude, dwangarbeid en mensenhandel. In juli volgend jaar moet hij voor de rechter verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie